Активізувалася кишенькова організація РПЦ в Україні (УПЦ МП)

12 жовтня 2021, 18:18
Власник сторінки
0
69

ГС "Миряни" стали на захист БРСМ нафта

Кишенькова організація РПЦ в Україні (УПЦ МП) “Миряни” стали на захист власника мережі заправок “БРСМ-нафта” Андрія Біби, який спонсорує будівництво храмів цієї Церкви.

Організація “Миряни” опублікувала звернення до президента Володимира Зеленського, в якому скаржиться на акції бойкоту заправок Біби та просить главу держави “взяти ситуацію під свій контроль”.

У зверненні “Миряни” заявляють, що Бібу “тероризують за православну віру та допомогу” УПЦ МП.

У тексті згадується, що минулого місяці члени “Правого сектору” провели низку акцій, “спрямованих на припинення діяльності мережі АЗС “БРСМ-нафта”.

“Під час акції радикали звинуватили власника підприємства Андрія Бібу у фінансуванні антиукраїнської діяльності, назвали священників УПЦ агентами ФСБ та ворогами України”, – скаржаться “Миряни” у зверненні до президента.

 

Також згадується відеозвернення одного з лідерів “Правого сектору” Василя Лабайчука, в якому він закликав українців бойкотувати заправки Біби.

Зокрема, він “назвав мережу АЗС “БРСМ-нафта” інструментом гібридної війни проти України та звинуватив у фінансуванні цієї війни, а УПЦ – підрозділом ФСБ і закликав “завдати удари по Церкві Московського Патріархату і по їх фінансово-економічних потугах”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.