День Румунської Мови

03 вересня 2021, 17:01
Власник сторінки
0
124
День Румунської Мови

В Солотвинській ОТГ було відзначено День Румунської Мови

31 серпня щорічно в Румунії святкують День Румунської Мови. Однак це свято не обмежується кордонами Румунії, його святкують також в громадяни України, які є етнічними румунами та компактно проживають на території Закарпатської та Чернівецької області.

Так в нижньоапшанському ліцеї «Апша» з румунською мовою навчання, що знаходиться в с.Нижня Апша, Солотвинської ОТГ, Тячівського району було проведено культурний захід приурочений Дню Румунської Мови. У програму даного заходу входило покладання квітів, проведення конференції на тему «Румунська мова в історичних общинах» та виступи дітей, які супроводжувалися танцювальними сценками та співанням національних румунських пісень.

Після проведення офіційної культурної частини заходу в приміщенні голови села Нижня Апша було проведено зустріч між головою Марамуреської повітової ради Іонелем Богданом та головою Закарпатської обласної ради Олексієм Петровим щодо двостороннього співробітництва Румунії та України, розширення діалогу про рівень економічного розвитку Марамуреського повіту та Закарпатської області.

Українська сторона зі всіх сторін підтримує та сприяє розвитку культури та мови громадян України, які є етнічними румунами, сподіваємось на аналогічні дії зі сторони Румунії для етнічних Українців, які проживають на території Румунії, та підтримки при проведенні культурних заходів до Дня української мови, який святкується щороку 9 листопада.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.