Довгоочікуваний приїзд Варфоломія.

28 серпня 2021, 11:13
Власник сторінки
0
90
Довгоочікуваний приїзд Варфоломія.

Довгоочікуваний, але не для всіх.

Вселенський патріарх Варфоломій прибув в Україну з триденним візитом. Для Православної церкви України, що у 2019 році отримала незалежність від Російської церкви з рук патріарха Варфоломія, це, мабуть, найвизначніша подія в її історії. Цей візит остаточно затверджує суб'єктність Української церкви. ПЦУ вперше за свою недовгу історію приймає такого високого гостя і тим самим обґрунтовує свої претензії на самостійність, рівноправність у сім'ї з п'ятнадцяти інших православних церков - нехай навіть не всі вони формально її визнають.

Для ПЦУ цей візит - це нагода зайвий раз нагадати всім, що Українська автокефальна церква вийшла з ізоляції і тепер є частиною світового православ'я, очолюваного патріархом Варфоломієм. Для них важливо, що вони легітимні, рукопожатні й прийняті як частина вселенського православ'я.

Але не всі були раді даному візиту, особливо РПЦ, яка ще у 2018 році, почувши про визнання ПЦУ, розірвала відносини з Константинополем та всіляко перешкоджає розвитку Православної Української церкви.

Це лишній раз доказує, що боротьба з агресором ведеться не тільки на сході України, а і всередині, і було б добре, якби люди скоріше усвідомили, що вони знаходяться на стороні агресора.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: РПЦ,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.