Політика і церква

18 серпня 2021, 11:32
Власник сторінки
0
114
Політика і церква

Яким чином Росія впливає на політичне життя в Україні.

В сучасному світі церква та політика тісно переплітаються та залежать одна від одної, хто би там що не казав. Одні кажуть, що дане переплетіння сталося в сучасні часи, із все більшим впливом політики на повсякденне життя, але якщо подивитися на історію, то видо, що церква переплетена з політикою вже дуже давно.

Але мета цього симбіозу відтоді не змінювалася, метою є ефективне ведення політики, як в середині держави, так і на міжнародній арені.

Однак після отримання ПЦУ автокефалії почалися часті звинувачення в політичності надання Томосу, та політизованості української церкви. У переважній більшості, звинувачення лунають зі сторони УПЦ МП та Росії. У свою чергу, УПЦ МП заявляє, що є аполітичною та незалежною від РФ, хоча приналежність та підконтрольність Москві зазначена в назві.

Безумовно, не правильно, що церква є учасником політичних протистоянь, духовне має відмежовуватись від земного, але реальність відрізняється від того, як має бути в ідеалі, і не можна ігнорувати той факт, що РПЦ є елементом Російської політичної системи, а УПЦ її структурним підрозділом, який діє в інтересах країни, яка на сьогоднішній день, являється нашим ворогом.

Якщо дивитися на УПЦ, як Російську політичну силу, то все стає на свої місця і зрозуміла справжня мета всіх організованих акцій, протестів і флешмобів, які в більшій мірі спрямовані на руйнування Української незалежності.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.