Для чого насправді проводилась хресна хода

06 серпня 2021, 17:38
Власник сторінки
0
78

УПЦ намагається показати свою значущість перед приїздом Константинопольського патріарха

Проведена 27 липня в Києві хресна хода УПЦ в честь 1033 річниці Хрещення Русі до сих пір обговорюється в інтернеті, в основному на проросійських новинних ресурсах.

В більшості проведена хреcна хода під час пандемії виправдовується зеленою зоною в Києві та бажанням людей. Однак, чи так це насправді? Чому не відмовилися, як це було минулого року?

Скоріше всього, якби в Україні не планувався приїзд Варфоломія на святкування 30-ти річчя незалежності України, то, можливо, керівництво УПЦ і відмовилося би від хресної ходи, або не витрачали б значні ресурси на таку масштабність.

Не можна відкидати того, що це спланована акція і також акція політичних еліт, котрі покривали трати на проїзд людей. Були розпорядження, скільки автобусів потрібно забезпечити і від якої партії – це великі витрати, які церква не змогла б потягнути.

При цьому УПЦшникам мало б бути соромно звертати увагу на хресну ходу ПЦУ, яка не вкладала в це гроші і політичні сили, а проводила захід з обмеженою кількістю людей та карантинних вимог.

Звернути тільки увагу на плакати «Святий князе Володимире, захисти нас від Варфоломія», тобто Володимир, який отримав хрещення від Константинопольського патріарха має від нього і спасти.

Не зважаючи на це, патріарх все одно приїде, а для проросійських ЗМІ буде ще один привід для «поговорити».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.