УПЦ (поза) політикою

13 червня 2021, 14:45
Власник сторінки
0
35
УПЦ (поза) політикою

(Не)політична УПЦ

Недавно Дмитро Джангиров в одному з інтервю підтримав ідею та закликав вірних УПЦ (МП) вийти під Офіс Президента та Верховну Раду для протесту проти так би мовити політичних утисків. При цьому звинувачував ПЦУ і УГКЦ у прополітичності і заявляв, що УПЦ (МП) нема політичної складової і взагалі ця церква аполітична.
Легко говорити відверту неправду, коли в душі нема совісті, а кишені повні від російських грошей. Як би не намагалась УПЦ (МП) преконати всіх, що вона не залежна від РПЦ, однак давно всім зрозуміло, що з самого початку існування церкви Московського патрыархату керівництво нею відбувається з Росії, а Російська Православна Церква вже двано всіми визнана, як політична структура. Прикладом цьому є резолюція Європарламенту «Про стратегічну комунікацію ЄС для боротьби з пропагандою третіх сторін проти нього», в пункті восьмому якої стверджується, що Кремль використовує транскордонні релігійні організації для пропаганди. Очевидно, що найвідомішим і найбільшим транскордонним релігійним утворенням Росії є Російська православна церква (Московський патріархат), яке діє не тільки в самій Росії, але й на теренах колишнього радянського простору, в Центральній та Західній Європі, США та багатьох країнах, де є російська діаспора. 
Маємо наадію, що той цирк, на який закликає зібратись Дмитро Джангиров, хо ча сам він туди не прийде, бо за то грошей йому не заплптять, людьми проігнорується, хоча зрозуміло, що прийде багато тих, на кого подіяла російська пропаганда.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.