Кличко домовився про підтримку олігархів у “війні” з Зеленським

21 травня 2021, 10:48
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
87

Олігархи через це закономірно примикають до мера столиці Віталія Кличка.



Під час прес-конференції з нагоди двох років президентства Володимир Олександрович розповів про презентацію, законопроекту по деолігархізації, яка відбудеться незабаром.

Вочевидь, він серйозно налаштований приструнити олігархів. Це в принципі виглядає логічним в рамках кампанії з обмеження впливу великого капіталу на всі процеси в країні, яку він веде.

Олігархам, зрозуміло, не подобаються реформи, в ході яких влада активно взялася за великий бізнес і намагається позбавити його впливу на політику в країні, на держапарат, на ЗМІ. Тому вони вирішили діяти. І не самі, а заручившись політичною підтримкою Кличка. В обмін - пообіцявши йому підтримку фінансову та медійну.

Віталій Володимирович як ніхто зацікавлений у тому, щоб послабити президента. Позаяк вельмишановний мер мітить на пост голови держави в майбутньому і вже навіть майже не приховує цього, судячи з недавнього інтерв'ю. Тому він радо пристав на пропозицію олігархів, які налаштовані саботувати реформу Зеленського, та пообіцяв їм преференції в обмін на підтримку.

Проте, за моїми даними, у ОП від початку розуміли, що олігархи у відповідь можуть об’явити війну президенту. Тому були готові до такого розвитку подій.

Найцікавіше, це спостерігати в цій історії за Кличком. Він вже не знає, як ще дискредитувати президента. Тільки ось це не перший олігархічний союз в його житті - і навряд чи він піде йому на користь.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.