Що мав би сказати Зеленський по Донбасу?

20 травня 2021, 19:21
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
79

Прес-конференція Зеленського вирізнялася з поміж інших тим що компетентність тих, хто задавав запитання була в рази вищою від компетентності самого відповіда

 На Банковій, за адресою ОП утворилася інтелектуальна чорна діра, котра здатна лише пожирати ресурси нації , але не гарантувати їй ніякої перспективи. Зокрема різонуло запитання щодо Донбасу, а його треба розглядати комплексно, і відповідально. Все що говорив Зеленський – елементарне заповнення паузи після питання. Зеленський діяв за законами шоу, але заповнити паузу в спектаклі – це не проблема для талановитого актора, тільки говорити компетентно – для Зеленського непідйомна тема. А це ж було очікуване , прогнозоване питання, і якби я особисто готував тези для відповіді на таке питання , я б для початку б загуглив щось, що є у розумних людей з цього приводу. Свіже, що зразу ж напрошується – публікація в ЛБ, з посилання на пост двічі міністра фінансів Ігоря Уманського у його фейсбук-сторінці. Окрім оцінки стану речей, надзвичайно коректної, важливими є принципи :
« Ось кілька принципів, які сповідуємо я та моя команда:
– режим підвищеної безпеки на території Донбасу;
– встановлення єдиних правил гри для вітчизняних та іноземних компаній задля справедливої конкуренції, контроль за дотриманням правил;
– правовий захист інвесторів, у тому числі захист приватної власності;
– створення комплексних умов для легкого початку бізнесу;
– максимальна прозорість процесів;
– мінімальне втручання держави в рух фінансових потоків;
– постійна робота міжнародних спостережних місій;
– гарантії вільного переміщення капіталу.»
Тобто , використай Зеленський оці означені Уманським принципи, і він би виглядав набагато пристойнішим. Але, схоже, що його Єрмак створює йому умови доволі сибаритські, не напряжливі, і тому, все про що говорив Зеленський на прес-конференції, по суті не промальовує механізмів подолання кризи в жодній з галузей економіки, не кажучи вже донецьку психотравму. З кожним роком ця розірвана територія втрачає людський потенціал, і поки що єдиною галуззю, яка зможе витягнути Донбас із прірви, залишається аграрна сфера, все інше потребує надзусиль. Але схоже, що ці кроки вже будуть здійснені без Зеленського.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.