Чому Росія проти ПЦУ

01 квітня 2021, 17:46
Власник сторінки
0
16
Чому Росія проти ПЦУ

Кому потрібна РПЦ в Україні

В січні 2019 року духовний глава православних усього світу патріарх Варфоломій надав церкві в Україні незалежність від Московського патріархату. А враховуючи стан відносин Росії з Україною і бажання Росії, щоб її в усьому світі вважали державою, яка підтримує традиційну ідею християнської культури, це стало питанням не тільки побожності, а й політики: тодішній президент України Петро Порошенко привітав цей крок як «іще один акт проголошення незалежності країни».
Росія ж зовсім не була так задоволена. Її президент Володимир Путін навіть говорив тоді, що це може призвести до кровопролиття. Також вони говорили про те, що будуть суперечки, релігійна війна, коли Україна отримає Томос. Це теж такі були заяви. Але ми бачимо, що все відбувається мирно, якщо не втручається іноземна країна і не чинить тут ці суперечки та протистояння штучно.
Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як “жорстку” (інспірація протестних акцій, що можуть легко перерости в показові зіткнення з правоохоронцями або провокаторами), і як “м’яку” силу (вплив на уми вірян). На цьому напрямі Росія використовує всі наявні технології для протидії процесові становлення Православної Церкви України, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись усіляко зберегти свій вплив на них
А чому країна – агресор, яка забрала частину територій, всіма силами перешкоджає переходу до ПЦУ, не визнає її на міжнародній арені та так прагне мати свою церкву на території нашої держави, навряд чи це націлено на захист своїх прихожан, більше схоже на спроби зберегти свій важіль впливу в нашій країні. Настав час задуматись, чи потрібен нам ворожий вплив у нашій державі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.