Про призначення Арестовича позаштатним радником, або «Де я знайду порядних людей

04 грудня 2020, 09:36
Власник сторінки
історик, юрист
0
29
Про призначення Арестовича позаштатним радником, або «Де я знайду порядних людей

У дивні часи живемо. Боротися з фейками буде людина, яка останні роки, власне, їх і поширювала в інформаційному просторі.

Днями керівник Офісу Президента Андрій Єрмак призначив речника української делегації у Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича своїм позаштатним радником з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони.

Представляючи Арестовича, Єрмак зазначив, що в українському інформаційному просторі тиражується «багато фейків, викривленої інформації та необґрунтованих звинувачень, на які потрібно вчасно та якісно реагувати».

Серед завдань радника з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони – узгодження позицій профільних відомств і напрацювання «єдиного голосу».

Зупинимося більш детально на ролі Арестовича у тиражуванні фейків, на які, як слушно зауважив керівник Офісу Президента, потрібно вчасно та якісно реагувати.

18 червня 2015 року 

Погодьтеся, що «окреме збройне порушення режиму припинення вогню»- це не червоний період з можливою військовою розв’язкою, про який ще у червні місяці заявляв цей «експерт». Це абсолютно різні речі..

У далекому 2015 році штурм наших позицій з боку учасників НЗФ не відбувся через «несприятливі погодні умови» в голові окремо взятого Арестовича. Натомість у поточному році колапс у вигляді «червого періоду» не відбувся з інших, далеко не погодніх, причин. Втрутилися більш могутні сили і запрацювали інші механізми. Часи фронди Арестовича залишилися у минулому, у дописах на сторінці у Фейсбук.

У дивні часи живемо. Боротися з фейками буде людина, яка останні роки, власне, їх і поширювала в інформаційному просторі.

Варто зазначити, що у світовій історій були аналогічні випадки.

У 1759 році генерал-лейтенантом французької поліції став Антуан де Сартін, який почав наймати на службу в поліцію людей з кримінальним минулим. Коли ж де Сартіна запитували, чому він наймає на службу в поліцію карних злочинців, останній відповідав: «Де я знайду порядних людей, які погодилися б займатися подібними справами?»

Заради справедливості відзначу, що його таємна поліція вважалася найкращою в Європі. Всі уряди Європи консультувалися з ним з приводу кращого способу організації роботи поліції в їх державах.

Чи буде Арестович настільки ж ефективним як де Сартін? Відповім словами самого генерал-лейтената: «Де я знайду порядних людей, які погодилися б займатися подібними справами?»


Фото: роль Олексія Арестовича – Люся Зайцева в комедії "Не бійся, я поруч" (2012 р.)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.