Політичні технології по-українськи

27 листопада 2020, 11:50
Власник сторінки
0
2605

В цивілізованому світі політичні технології – це мистецтво сподобатися.

Статистичні дослідження, персональні іміджмейкери, зрізи рейтингу і ґрунтовні дослідження впливу на них різних факторів: від кольору краватки до вибору домашнього улюбленця. В індустрії політичних технологій задіяні психологи, історики, спіч-райтери, косметологи, дизайнери одягу та інтер’єрів, і ще багато представників найнесподіваніших професій, які продумують політичну кампанію до найменших дрібниць. Певна річ, що політика в цивілізованих країнах – річ дуже дорога.

В Україні політичні технології працюють дещо по-іншому. Дешево і сердито. Рахуєш кількість виборців, оцінюєш свій рейтинг, рахуєш голоси, необхідні для перемоги. А потім проплачуєш достатню кількість виборців, які віддадуть голоси за потрібного кандидата.

Бінго. І не має значення реальний рейтинг, політичні гасла, судимості, минулі скандали. Головне – ти переможець.

Днями громадські активісти отримали від небайдужих громадян інформацію про підготовку до скупки голосів одним з кандидатів на пост міського голови Броварів. Схема дуже проста – масова зміна місця голосування заздалегідь оплаченими виборцями. Відповідні заяви до правоохоронних органів були подані, ведеться слідство.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: мэр,местные выборы,нарушение избирательного законодательства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.