Якщо депутати не відновлять відповідальність для корупціонерів -нехай йдуть геть

17 листопада 2020, 14:02
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
47

На цьому тижні Рада не розглядатиме закони про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування з тієї причини, бо у парламенту немає політичної волі.


Це все доказує, що рішення КСУ, проти яких вони начебто виступають, насправді їм всім вигідні. 

27 жовтня КСУ прийняв рішення про визнання неконституційною статті кримінального кодексу про брехню в деклараціях. Пройшло більше 3 тижнів. Якби депутати справді хотіли відновити цю кримінальну відповідальність – вони б давно це зробили.  У партії "Слуга народу" в парламенті 254 депутати, вони могли ухвалити це рішення, не домовляючись ні з ким. Перед виборами вони розповідали, що корупціонерів будуть саджати, розстрілювати, четвертувати. Що їм заважало за 3 тижні відновити дію статей кримінального кодексу про недостовірне декларування? Абсолютно нічого. Цього не зробили з однієї причини: бо скасування статей кримінального кодексу за недостовірне декларування вигідно їм, в першу чергу. Вони тягнутимуть Бог знає скільки для того, щоб не відповідати за свою брехню у деклараціях. Щоб наживатися, займатися корупцією, не декларувати свої статки, переписувати їх на родичів, на друзів, на знайомих, щоб за це не було ніякої кримінальної відповідальності. Тобто, партія, в якій розказували, що вони за боротьбу з корупцією, сьогодні покривають цю корупцію.

Ми в 2015-2017 роках голосували за всі ці закони, які дають можливість контролювати видатки, доходи чиновників, ловити їх на брехні і саджати за це в тюрму. Нова влада грохнула наші здобутки.

Потрібно негайно зібрати позачергове засідання парламенту і прийняти рішення про відновлення кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях. 

Якщо у цього парламенту немає політичної волі на відновлення кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях – він має піти на перевибори, щоб українці отримали той парламент, який матиме політичну волю на найжорсткішу кримінальну відповідальність для чиновників, корупціонерів, мародерів, які сьогодні граблять Україну вздовж і впоперек. Ми відновимо цю кримінальну відповідальність. Ми її запровадили в 2015-2017 роках – ми її повернемо назад. У нашої команди є на це політична воля і ми знаємо, що треба зробити, щоб ці ворюги не в парламенті, а по тюрмах сиділи.



Олег Ляшко, 
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Рада,корупція,чиновники,парламент,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,депутати,декларації,КСУ,Конституційний суд,кримінальна відповідальність,мародери,незаконне збагачення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.