Виборчий прейскурант

14 вересня 2020, 16:35
Власник сторінки
1
384

Оскільки в Україні дехто сприймає вибори як можливість підзаробити, оприлюднюємо приблизний прейскурант на послуги:

1. Втручання в виборчий процес (ст. 157 Кримінального кодексу), так само як ухилення члена виборчої комісії від виконання своїх обов’язків – до 3 років позбавлення волі якщо зловмисник діє самотужки; 2-5 років якщо він поєднує свою «громадянську позицію» з насильством; група «тітушок»чи член виборчої комісії претендують на 3-7 років буцегарні; службове становище може затягнути на 5-10 років.

2. Втручання в роботу Державного реєстру виборців «коштує» 2-4 роки життя, а посадова особа можете провести за ґратами 7-10 років.

3. «Каруселі» (спеціалісти знають, про що йдеться) обійдуться в штраф до 5100 грн, або 3 роки в’язниці; посадові особи, довірені особи ризикують 5-7 роками.

4. Пошкодження, фальсифікація виборчої документації коштує 3-5 років.

5. Порушення таємниці голосування – до 5 років ув’язнення.

6. Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації обійдеться від 5100 грн. штрафу, аж до 5-7 років за гратами.

7. Підкуп виборця (ст. 160 Кримінального кодексу): для виборця – штраф від 5100 до 6800 грн., або 2 роки за ґратами; для «покупця» - 2-5 роки тюрми, а для членів комісій чи політичних партій – 5-7 років буцегарні.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,кримінал,вибори корупція підкуп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.