Місцеві вибори: аукціон, чи шанс змінити життя на краще?

18 серпня 2020, 12:56
Власник сторінки
3
3168

Чи припинять українці наступати на старі граблі знову і знову?

Виборчий процес в Україні, як завжди асоціюється не з еволюційним розвитком владних інституцій та шансом змінити майбутнє своєї країни на краще, а радше з концертами «зірок» не першої величини, гречкою, дитячими гойдалками з табличкою кандидата, який її встановив.

В кращих традиціях глибокого застійного совка ми вперто продовжуємо наступати на одні і ті ж граблі. Голосуємо за пакунок гречки, 4 роки бідкаємось на погану владу, лише для того, щоб на наступних виборах обрати чергового «гречкосія».

Проблема українських виборів починається з небажання пересічного українця зрозуміти принцип роботи корумпованого політика. Припустимо, певна бізнес-група (олігарх, «смотрящий») має інтерес у певній галузи (території), і задля комфортного існування готова виділити певну суму. Кошти інвестуються в політтехнолога, концертний тур групи «Поющіє Труси», безкоштовне пиво для мешканців Задрипанської ОТГ та 2 лавки в місцевому парку. На виборах прОстий нарід обирає кандидата, який презентував їм всі ці блага цивілізації, депутатом (мером тощо).

У новоспеченого можновладця є два варіанти: покращити життя пересічних мешканців Задрипанської ОТГ, чи повернути проінвестовані кошти своїх покровителів шляхом створення комфортних умов та участі в освоєнні бюджетів різних рівнів. Плюс ще треба самому заробити трохи. Вибір очевидний.

Отож, шановні виборці, перш ніж намалювати галочку навпроти прізвища в бюлетні, подумайте головою. Голосуйте за програми розвитку, політичний курс, реальні справи, а не за гречку чи концерти в центрі провінційних міст.

В день виборів майбутнє країни – в ваших руках.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: местные выборы,подкуп избирателей,политическая ситуация,Гречка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.