Вибори - 2020: битва за Київ

11 червня 2020, 11:51
Власник сторінки
кандидат політичних наук, юрист, фінансист
0
15
Вибори - 2020: битва за Київ

Аналізувати та прогнозувати результати виборів в Україні зазвичай справа невдячна. Разом з тим, все ж спробуємо суто концептуально заглянути не тільки в коротку перспективу осінніх виборів в м.Киві, а і спрогнозувати їх наслідки та проблеми майбутніх періодів.

Так, партія СН на виборах в Києві, враховуючи поточні соціологічні дослідження, буде мати на меті завести до Київради максимально-можливу по-кількості фракцію та, як наслідок, мати свого секретаря та блокуючий пакет.

Щоб досягнути такого результату СН запроваджують праймеріз, для широкого залучення виборців, та шукають максимально рейтингову кандидатуру на мери Києва, який/яка зможе "потягти" за собою весь виборчий список.

І все ж залишаються, ще, як мінімум, два істотних запитання:

1) Чи використають в ОП, в своїх політичних цілях, інститут префекта, який, нагадаю, анонсовано на 2021 рок?

Адже, при таких повноваженнях і таких інструментах впливу (фактично надається наглядова функція), які планують надати префектам, відсторонити міського голову із займаної посади взагалі не складає жодних труднощів.

2) Враховуючи фактичне завершення адміністративно-територіальної реформи в Україні і наближення до завершення реформи децентралізації, чи внесе ВРУ відповідні зміни в ЗУ "Про столицю -- місто-герой Київ"?

Зміни, які зобов'яжуть адміністрацію повернути Київраді, свого часу, делеговані та, взагалі, не властиві їй повноваження, враховуючи також, що левову частку функцій адміністрації буде передано префектурам!

Висновки:

- Отже, враховуючи вищевикладене, з міркувань максимально ефективного функціонування столиці, є критична необхідність внесення змін в законодавство, яке регулює окремий статус столиці! І поставити остаточну крапку в довічних питаннях київського двовладдя, а як наслідок, постійних зловживань та маніпуляцій.

І абсолютно не важливо хто при цьому виграє виборчі перегони.

- Зрозуміло, що підняті питання мають до виборів в Києві формально досить опосередковане відношення, разом з тим, не врахування їх при політичному прогнозуванні, з великою вірогідністю, може призвести до стратегічно негативних наслідків. А в такому випадку, навіть перемога на виборах, не принесе очікуваного ефекту та результатів!

Ось такі, проблеми майбутніх періодів, можуть чекати Київ, якщо вчасно не зробити від них щеплення, шляхом прийняття відповідних законопроектів... Тоді і запитання перестануть носити риторичний характер.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори мера Києва
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.