Кремль використовує пандемію для культивації страху і придушення свободи слова

30 квітня 2020, 21:39
Власник сторінки
0
12

Кремль використовує пандемію для культивації страху і придушення свободи слова

В умовах соціально-економічної кризи, яка охопила більшість країн, надання правдивої неупередженої інформації про події, що відбуваються, стає вкрай необхідним не тільки для виходу із кризи та стабілізації ситуації, а, навіть, для збереження десятків тисяч життів.
У тоталітарних країнах, сталева завіса владної цензури не тільки порушує право громадян на доступ до правдивої інформації, а й напряму загрожує здоров’ю та життю цілих націй. Ситуація з розповсюдженням пандемії COVID-19 вкрай загострила протиріччя між провладними інформаційними каналами, що розповсюджують часто недостовірну і навіть фейкову, вигідну владі, інформацію, та незалежними ЗМІ, які намагаються об’єктивно висвітлювати перебіг подій.

Наприкінці зими 2020 року, кілька десятків федеральних і регіональних медіа Росії об'єдналися, щоб розповідати про важливі теми без цензури. 29 лютого вони провели установчу зустріч і домовилися про створення «Синдикату-100», учасники якого спільно висвітлюють суспільно важливі теми, проводять розслідування, передруковують матеріали один одного, щоб разом з читачами дізнаватися, що на справді відбувається в Росії, а не в Сирії або Ямайці. Повний текст читайте тут: https://m.glavcom.ua/columns/yuriyfedorenko/kreml-vikoristovuje-pandemiyu-dlya-kultivaciji-strahu-i-pridushennya-svobodi-slova-676573.html?fbclid=IwAR35yyMaohZobrnF2pzbgUx44vqtNvTMqsT2bk6cxxyNpTsbcfOMYcHg5Q0
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.