Затриманого СБУ учасника терористичних організацій "Л/ДНР" засуд

29 квітня 2020, 17:47
Власник сторінки
журналіст
0
12

За матеріалами Служби безпеки України на Харківщині до двох років позбавлення волі засуджено учасника терористичних організацій "Л/ДНР".

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру у травні 2014 року добровільно приєднався до незаконних збройних формувань. До серпня 2015 року він перебував у складі бандугруповань так званих "Народне ополчення Донбаса" і "Окремий батальйон матеріального та технічного забезпечення ЛНР". Перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку, зловмисник забезпечував пропускний режим у захопленій будівлі облдержадміністрації. Потім він прибув до тимчасово окупованого Луганська, де ватажки бойовиків призначили його начальником відділення у продовольчій службі терористів. Співробітники СБУ затримали зловмисника у Харкові і вилучили за місцем його проживання бойову гранату РГН із запалом та тротилову шашку з електродетонатором. Рішенням Харківського районного суду Харківської області затриманого визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирок суду набув законної сили. Викриття та документування протиправної діяльності бойовика проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.