Затримала шахрая, який під виглядом урядовця торгував посадами в органах

14 квітня 2020, 16:30
Власник сторінки
журналіст
0
18

У Києві СБУ затримала шахрая, який під виглядом урядовця торгував посадами в органах державної влади.

Служба безпеки України затримала у Києві чоловіка, який представлявся «співробітником Кабінету міністрів» та пропонував за гроші працевлаштування в органах державної влади. Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник пропонував «сприяння» у призначенні на посади державних службовців кандидатам з Полтавської та Харківської областей. Вартість «послуги» становила від 10 до 30 тисяч доларів США залежно від рівня посади. У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували факт вимагання «кабмінівцем» $25 тисяч за призначення кандидата на посаду заступника керівника Аграрного фонду України. 

Правоохоронці затримали зловмисника у центрі столиці на вулиці Інститутській під час отримання всієї суми неправомірної вигоди. Наразі відбуваються обшуки за місцем проживання та в автомобілі фігуранта. Вже виявлено заяви від інших кандидатів на працевлаштування та перепустки на авто до Верховної Ради та Кабміну, справжність яких перевіряється.  

Триває досудове розслідування за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Операція проводилась співробітниками Управління СБУ в Полтавській області спільно з Департаментом контррозвідки Служби, слідчими ГУ Нацполіції в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.