Не зважаючи на національність, не забуваймо про толерантність та людяність!

30 березня 2020, 09:53
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
69
Не зважаючи на національність, не забуваймо про толерантність та людяність!

Нам усім необхідно зосередити увагу не лише на дотриманні певних правил аби не допустити катастрофи, але й на виявлення російського сліду у фейкових повідомленнях

«Біда не приходить одна». Так, на початку березня 2020 року до органів поліції надійшла інформація від аноніма про закладення вибухівки поруч із культовими спорудами єврейської громади по всій Україні. Завдяки оперативній роботі спеціальних та комунальних служб об’єкти були перевірені, а інформація виявилася неправдивою. Вказані дії зловмисника можна назвати добре спланованою акцією, адже саме у цей період іудеї готувалися до одного із найбільших єврейських свят «Пурим».

Таке враження, що такі аноніми або не орієнтуються у законодавстві, що, у результаті, не звільняє їх від відповідальності (за такі «жарти» законодавством України передбачена відповідальність за ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності»?) або, не виключено, діють на замовлення проросійських структур чин навіть спецслужб.

Звичайно, ще цей випадок не є прецедентом. Та необхідно нагадати, що в Україні запроваджено карантин, у зв’язку із чим будь-які неправомірні дії, у т.ч. акти вандалізму щодо культових споруд та об’єктів історико-культурної спадщини, особливо гостро сприймаються суспільством.

Таким чином, нам усім необхідно зосередити увагу не лише на дотриманні певних правил аби не допустити катастрофи, але й на виявлення російського сліду у фейкових повідомленнях, щоб не допустити використання ворогом вразливого стану у власних цілях.

Як би не було важко у той чи інший період, проте ніколи не потрібно забувати про людяність та толерантність. Так, незабаром іудейська громада відзначатиме одне із найбільших свят «Песах», що пов’язано із виходом євреїв з Єгипту, де останні перебували у рабстві понад 400 років. Тож, не допустимо дій провокаторів та вандалів, які можуть мати намір завадити не лише християнам, але й іудеям, мусульманам та представникам інших конфесій молитись за мир та здоров’я у цілому світі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Израиль,Песах
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.