Новий Кабмін було призначено з порушенням Регламенту ВР і Конституції

11 березня 2020, 22:34
Власник сторінки
0
36
Новий Кабмін було призначено з порушенням Регламенту ВР і Конституції

Або це так званий «турборежим» з порушенням Регламенту ВР, або свідоме нехтування нормами Конституції України, що неприпустимо.

Новий уряд було призначено з порушенням процедури, що передбачена Регламентом Верховної Ради і Конституцією України. 

Згідно зі статтею 114 Конституції України, президент подає, а Верховна Рада призначає прем’єр-міністра, міністра оборони та міністра закордонних справ.

Натомість, зазначив аналітик, перед тим, як затверджувати інших членів уряду, депутати повинні були обговорити й узгодити склад нового Кабміну.

Згідно з Основним Законом, члени Кабінету міністрів призначаються за поданням прем’єр-міністра. Президент вносить у Верховну Раду лише кандидатури прем’єр-міністра, міністра оборони і міністра закордонних справ. 

Натомість 4 березня депутати призначили прем’єр-міністром Дениса Шмигаля і того ж дня було призначено членів нового уряду. І це при тому, що спочатку кандидатури слід було винести на розгляд депутатських фракцій, депутати мали задати питання, узгодити ці кандидатури і лише потім можна було виносити їх на затвердження коаліції, або у даному випадку, монобільшості. 

Або це так званий «турборежим» з порушенням Регламенту ВР, або свідоме нехтування нормами Конституції України, що неприпустимо. Тобто, фактично, чинний Кабінет міністрів було призначено з порушенням Основного Закону і в ручному режимі.

Нагадаю, 4 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні конституційною більшістю в 353 голоси,  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.