Росія шантажує мешканців окупованих територій Сходу України, погрожуючи невиплат

29 лютого 2020, 13:53
Власник сторінки
0
283
Росія шантажує мешканців окупованих територій Сходу України, погрожуючи невиплат

Про загрозливу тенденцію паспортизації свідчать наміри відкрити в ОРДЛО п’ять додаткових міжрайонних пунктів прийому документів для отримання паспортів РФ: два пункти у Донецьку і по одному в Горлівці, Єнакієво та Макіївці, що дозволить обслуговувати додатково по 200 осіб на добу.

25 лютого в інтерв’ю liga.net. Олексій Данілов , в пункти прийому документів на території РФ від мешканців окупованих територій Сходу України надходить до 1,5 тис. пакетів документів на день для оформлення паспорта громадянина Росії.

Варто зазначити, що громадянство Росії у 2019 році отримали майже 500 тис. осіб, що у 2,5 рази перевищує середньорічний показник за останні 10 років. За словами глави МВС РФ Володимира Колокольцева, в гуманітарних цілях окремим категоріям іноземних громадян, в тому числі жителям Донецької та Луганської областей України, був спрощений порядок прийому до громадянства.

Нагадаю, що 24 квітня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окремих районів Донецької і Луганської областей.

Крім того, нещодавно російський уряд схвалив зміни до закону про громадянство, згідно з яким громадяни України та Білорусі на підставі заяви можуть бути визнані носіями російської мови без співбесіди та іспиту.

Звертаю увагу, що в жовтні 2019 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" оприлюднив інформацію, що РФ прийняла рішення про значне збільшення фінансування тимчасових міграційних відділів, які розташовані на українсько-російському кордоні і займаються видачою російських паспортів мешканцям непідконтрольної частини Донбасу і не тільки.

Фінансування збільшили в 11 разів – до 1,1 мільярда рублів, тоді як раніше було близько 100 мільйонів. У планах РФ видати до 2021 року 400 тисяч своїх паспортів мешканцям України. Про загрозливу тенденцію паспортизації свідчать наміри відкрити в ОРДЛО п’ять додаткових міжрайонних пунктів прийому документів для отримання паспортів РФ: два пункти у Донецьку і по одному в Горлівці, Єнакієво та Макіївці, що дозволить обслуговувати додатково по 200 осіб на добу.

Примітно, що у Пенсійному фонді РФ вже заявили, що призначення російських пенсій можливо тільки після переїзду до Росії на постійне проживання. Мешканцям окупованих територій, незважаючи на отримання паспортів РФ, пенсії повинна платити Україна.

У вже згаданому у статті інтерв’ю, секретар РНБО Данілов заявив, що українська сторона фізично не може на це вплинути. На сьогодні, за його словами, лише розробляються певні пропозиції, що б ми мали робити.

А тим часом, у Держдепі США вже заявили, що указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу є провокацією і замахом на суверенітет і територіальну цілісність України, що створює серйозні перешкоди для виконання Мінських домовленостей.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.