Токсичний елемент

25 жовтня 2019, 12:19
Власник сторінки
0
49
Токсичний елемент

Скільки коштує зараз совість? І чи потрібна вона нашій владі, якщо цю владу призначили саме для того, аби про совість забути назавжди?

Не завжди гроші – це лише гроші. Іноді вони перетворюють людину на токсичний елемент, який отруює великі території та чинить небезпеку державності країни.
.......
Ще зовсім недавно, у розпал передвиборчої кампанії, головний «Слуга» народу України обіцяв демонополізувати великий бізнес, який давно вже зажерся, не стримуючи ані шаленого апетиту, ані нахабності, з якою пожирав нашу країну.
Також, майбутній Президент талановито артистично обурювався захопленням в приватну власності державних стратегічних об’єктів, які б за логікою мали бути тільки у державній власності.
І «чесно» дивлячись виборцям в очі, одночасно дуже добре розумів, що насправді він відверто бреше, бо завжди буде служити лише одному господарю, дуже далекому від нашого народу.

Справжній господар нового «Слуги» України - всім нам відомий пан Коломойський. Це той пан, який українсько-російську війну на Донбасі називає «громадянським конфліктом», який за «волонтерську» допомогу армії , у 2014 році, отримав від держави у 20 разів більше, ніж «допоміг». І це той самий Коломойський, який вже давно не називається «ворогом Путіна №1»…
А ще, влітку минулого року він тримав у страху перед реальною загрозою припинення постачання питної води не лише мешканців міста Дніпро, а і всієї країни.
А ось з цього моменту більш детальніше…

Будучи власником стратегічного об’єкту заводу «ДніпроАзот», який зокрема виробляє рідкий хлор для очищення питної води, Ігор Валерійович вирішив, що він мало на цьому заробляє, а тому, щоб зменшити витрати на виробництві, почав вимагати для свого заводу зменшення ціни на газ.
Для цього він організовував мітинги у Дніпрі та Києві, в яких приймали участь працівники його заводу із вимогами збільшення зарплатні, яка нібито залежала від ціни на газ, що використовується у виробництві. Неодноразово він звертався і в антимонопольний комітет, який цілком обґрунтовано забороняв персональне зниження ціни окремо для заводу Коломойського. Намагався також із кимось «домовитися», але «віз» із місця так і не зрушився.

Тоді хитромудрий Ігор Валерійович вирішив просто припинити поставки рідкого хлору до водоканалів не лише Дніпропетровської області, а і по всій Україні. Тобто, не буде йому дешевого газу – не буде країні і хлору, а відтак не буде питної води для населення.
Тоді, влітку 2018 року, ситуацію з водою врятувала Аульська Станція з переливання хлору (АХПС), яка одразу ж закупила хлорну рідину у зарубіжних виробників, залишивши пана Коломойського вигадувати у подальшому щось інше…
Але цей приклад показує суспільству, що подібними маніпуляціями можна не тільки отримати будь-який зиск, а ще й катастрофічно нашкодити інтересам держави – як в економічній сфері, так і в політичній…
Саме тому небезпечно віддавати стратегічні об’єкти держави у будь-яку власність, окрім державної, тим більш, якщо ті (інші) власники не дуже то переймаються економічною та політичною стратегією нашої держави.

Але історія з «ДніпроАзотом на цьому не скінчилась, бо після такого ганебного фіаско Ігорю Валерійовичу стало не вистачати не тільки прибутку, а ще й необмеженого впливу, який він розраховує отримати, придбавши собі у власність «ворожу» йому Станцію (АХПС) – саме ту станцію, керівництво якої не допустила екологічного колапсу.
Ця Станція теж відноситься до категорії стратегічних об’єктів держави, і підпорядковується Дніпропетровській обл.адміністрації. Зараз вона знаходиться в оренді, про що є договір, підписаний з колективом її працівників, які вчасно платили за оренду, наповнювали видатками обласну казну, та вкладали прибуток Станції у розвиток підприємства.

Отже, нехтуючи законами, та ігноруючи документами оренди, які були підписані керівниками області, пан Коломойський зараз намагається цю Станцію «приватизувати», відібравши її у працівників, які уклали договір оренди на 49 років. Для цього він (тобто, одне із його підприємств) прийняв участь в аукціоні, в якому, звісно ж, і «переміг».
В принципі, ганебна справа по віджиму державної власності стратегічного значення майже завершена. Лишилося тільки проголосувати за цю «приватизацію» місцевим депутатам на обласній сесії, яка відбудеться саме сьогодні, 25.10.2019 р. І в разі, якщо вони проголосують за цю незаконну «приватизацію», одразу ж підвищиться ціна на рідкий хлор, і як слідство – на питну воду для населення. Не кажучи вже про вручення Коломойському «бонусу» необмеженого впливу, у тому числі – стратегічному…
Це лише один з багатьох прикладів, який підтверджує, хто насправді є господарем сьогоднішніх «Слуг», і як ці «Слуги» виконують всі примхи цих ненажерливих господарів-спонсорів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Игорь Коломойский,Владимир Зеленский,Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.