Пане Президенте, звільніть чьорта-Портн*ва!

17 жовтня 2019, 12:17
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
6707

Останнім часом в гебістській тусовці найбільш активно працює фронтменом людина без посади, але з надзвичайними повноваженнями. Його вже називають не просто „смотрящим за судами”, але і „Князем Тьмы

 Забагато посад навіть для такого персонажа як Андрій Портнов.

З одного боку, Президент проводить реформу судової системи, це одна із перших комплексних реформ. Ы ця реформа вже викликала невдоволення провідних західних країн. Претензії до судової влади завжди були серед перших у виборців. Вчорашні новини переповнені оцінками нового закону, прогнозами його реалізації. І тут же читаємо, що, не зважаючи на нові чи старі суди, будь-які питання в них можна вирішити через Портнова. А сам Портнов через публічні заяви розказує, кого в нашій країні треба карати, кого пробачати, а кого звільняти. Фактично, на самому старті руйнує судову реформу Зеленського.

Для країн Заходу питання незалежного правосуддя завжди було принциповим моментом. І до останнього закону вже висловлені претензії і критика, частина з яких врахована, по інших ще буде тривала дискусія. На переговорах із МВФ по новій програмі знову включають пункт про забезпечення ефективної роботи незалежних судів. І в цьому блоці переговорів все частіше звучить питання „Ху із містер Портнов і чому його до цього часу терпить Президент?” Може, завалити нову програму МВФ це також спеціальне завдання резидента?

Сьогодні  Олена Лукаш отримує підозру по корупційних справах. А Портнов оголошує відкриту війну прокуратурі і ставить ультиматуми Президенту. Це така амністія від покарання для всіх друзів Януковича? Пане Президенте, це таке Ваше розпорядження чи все-таки його власна ініціатива?

Портнов вимагає звільнити слідчого прокуратури, який веде справу Лукаш, російські ЗМІ запустили шквал замовних публікацій. Я глянув у Інтернеті, справа про декларацію цього прокурора вже піднімалася кілька років тому, коли він проводив слідство проти якогось іншого високого бариги. Тричі перевірили джерела доходів, все підтвердилося паперами, історія закрилася. Тому тиск на слідчого зараз не лише пряме порушення кримінального кодексу, а ще і порожняк.

Пане, Президенте, я не знаю, на яку посади Ви призначили Портнова, але звільніть уже "чьорта" , тягне він Вас не лише на північ, але і на дно. Панама порушила кримінальну справу проти нього. А Панама – це майже США, там навіть офіційна валюта – американські долари. Американська адміністрація передає великий привіт українському правосуддю і натякає, що незалежні українські правоохоронні органи також мають не дослухатися до порад Портнова, а цікавитися його декларацією, тиском на суди та діями у Адміністрації Януковича в 2014 році.













.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.