На порозі великого дерибану і податкового майдану!

09 вересня 2019, 22:45
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
160

Провладна більшість у Раді на цьому тижні хоче прийняти близько 10 законів економічного спрямування, зокрема, про концесії, публічні закупівлі, велику приватизацію, спліт тощо.


Щодо змін до Податкового кодексу – в експертному середовище вже кажуть, що радник Зеленського з податкової політики Гєтьманцев переплюнув Азарова. Зокрема, він вирішив накладати на кожне підприємство штраф за кожну не вчасно зареєстровану податкову накладну на суму 3400 грн при відсутності податкових зобов’язань. Запропоновані зміни тягнуть на новий податковий майдан!

Зеленський також вніс до Ради чергову антиукраїнську ініціативу – скасування переліку підприємств, що заборонені до приватизації (№1054). Фактично це зелене світло для продажу Укрпошти, Укрзалізниці, Укртрансгазу, Автодору, оборонних заводів та ще багато чого.

Цей перелік – «червона лінія», за яку не можна переходити. Бездумна приватизація підприємств з цього переліку – це удар по національній безпеці України!

Більше того, ініціатива Зеленського суперечить статті 85 Конституції України, де вказано, що парламент повинен затвердити перелік об’єктів права державної власності, що заборонені до приватизації (а не скасовувати його, як хоче Зеленський!).

Безумовно, цей перелік потребує уточнень і коректувань. Одні підприємства існують тільки на папері, інші дійсно потребують приватних інвестицій. Але державні підприємства завжди були важливим елементом більшості економік, у тому числі і найрозвинутіших. Експерти Всесвітнього економічного форуму дослідили, що понад 10% найбільших світових фірм є державними. Обсяги їх продажів еквівалентні 6% світового ВВП, що перевищує індивідуальні ВВП таких країн, як Німеччина, Франція чи Великобританія.

Тобто державні підприємства є звичайним явищем у всьому цивілізованому світі. «Слуги» ж вирішили заново «вигадати велосипед» і повіддавати за безцінь будь-кому – не виключено, що й нашим конкурентам чи ворогам! – стратегічні підприємства. Така безбашенна політика влади – це пряма загроза національній безпеці України і приведе до втрати українцями величезної кількості робочих місць і економічної суб‘єктності в світі.

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.