Про яке подолання контрабанди говорить Зеленський?

04 вересня 2019, 11:22
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
127

У дуже напомаженому інтерв’ю своєму ж «кварталу» Зеленський заявив, що за 100 днів його президентства вдалося зупинити велику кількість контрабанди.


«Дійсно, на митниці і на кордоні, дуже сильно, в рази зменшилася контрабанда. Ну дуже, прямо дуже», – заявив Зеленський. Але чому тоді митниця не звітує про карколомне зростання обсягів конфіскату? Де стрімке підвищення платежів до держбюджету за розмитнення товарів, які раніше провозились за чорними схемами? Чому, врешті, не зафіксовано зростання імпорту, який раніше оминав офіційну статистику контрабандними шляхами? Як так сталося, що жодна статистика, жодне відомство (я не полінився, два дні перевіряв усі доступні цифри), жоден громадянин України, крім Зеленського, не помітили припинення незаконної практики, масштаби якої сягають 8-10% ВВП країни?!

Все насправді дуже просто. Заява Зеленського про скорочення контрабанди в рази – це відверта й нахабна брехня! Контрабанда – складне й системне явище в Україні, яке не долається навіть заявами президента, а потребує системних кроків, які наша команда пропонує. Це, зокрема, запровадження спільних прикордонних і митних постів із сусідніми країнами; технічне переоснащення митних постів і модернізація системи управління митними ризиками; інтеграція інформаційно-аналітичних митних систем з міжнародними (NCTS, CTS) тощо.

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: контрабанда,ВВП,РПЛ,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,імпорт,митниця,держбюджет,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.