Свавілля СБУ: захисники країни самі стали для неї загрозою

24 червня 2019, 13:37
Власник сторінки
0
Свавілля СБУ: захисники країни самі стали для неї загрозою

Нещодавно з'явилася нова інформація про те, що СБУ готує масштабні антиурядові акції в Білорусі з залученням українських націоналістів.

Серед помітних скандалів, які відбулися в останні роки, немає жодного, до якого б СБУ не доклала свою руку. Здається, що за цей час Служба безпеки засвітилася буквально в усім, починаючи з корупційних схем та закінчуючи відвертим рекетом, поки остаточно не заплямувала себе, вирішивши скористуватися трагедією Катерини Гандзюк, щоб дискредитувати конкуруюче відомство. Однак всьому є межа. Нова афера СБУ погрожує не тільки остаточно розтоптати репутацію самої служби, але й підірвати довіру до України в очах міжнародної спільноти.

Нещодавно з'явилася нова інформація про те, що СБУ готує масштабні антиурядові акції в Білорусі з залученням українських націоналістів. Як повідомлялося раніше, під керівництвом СБУ із учасників націоналістичних організацій для відправки в Білорусь були сформовані три бойові групи, метою яких є дестабілізувати ситуацію в країні, дискредитувати владу та її політичний курс. За даними джерела зі спецслужб, набір та підготовка бійців здійснювалися на об'єкті 79 ОДШБр в місті Миколаєві. https://tgstat.ru/en/channel/@SIL0VIKI/12330

"Финансовое и материально-техническое обеспечение лежит на Управлении СБУ по Николаевской обл. соответственно. Со стороны националистов операцию курирует лидер гражданского корпуса "Азова" в Николаеве Виталий "Пекарь" Федоренко"

Як повідомляє анонімний співробітник СБУ в своєму телеграм-каналі ("Кріт СБУ"), операції було надано кодову назву "Колапс", а її проведення заплановано в серпні 2019 року. Але на цьому, за його словами, через складну внутрішню ситуацію в СБУ безпосередня участь служби закінчується.

"Боевые группы уже сформированы, задачи поставлены. Однако кураторство со стороны СБУ сейчас стоит под вопросом. Скорее всего, контора не будет руководить ходом операции..."

Цей факт тільки ще більш нагнітає і без того вибухонебезпечну ситуацію, бо про заміну куратора і тим більш скасування операції навіть і не йдеться, а значить, в Білорусі націоналісті будуть діяти на власний розсуд. Жахливо навіть і подумати, які наслідки може потягнути за собою подібна безконтрольність - особливо на тлі неоднорідності та роз'єднаності націоналістичних угруповань. Конфлікти та неузгодженість дій між учасниками операції можуть не тільки призвести до зриву операції, але й спровокувати міжнародний скандал.

Виникають питання до діяльності самої Служби безпеки та її ролі у цій історії, бо дії відомства відверто суперечать курсу нового керівництва країни. Навіть думка про те, що Володимир Зеленський міг схвалити та підтримати подібну диверсію в дружній державі, є абсурдною, а значить, рішення незважаючи ні на що провести операцію було прийнято керівництвом СБУ без згоди президента. Більш того, виникає підозра, що СБУ навмисно самоусувається від керівництва операцією, перекладаючи тягар відповідальності на націоналістів.

Очевидно, що в її нинішньому стані Служба безпеки України не тільки не може гарантувати безпеку країни, але, більш того, сама є для неї загрозою. Відомству потрібні серйозні кадрові чистки з повною заміною всього керівного складу - в іншому випадку свавілля та очевидно антиконституційні дії керівництва СБУ можуть призвести до дестабілізації ситуації в країні та кризи влади. Ліквідація "кишенькових" силовиків та глибинна реформа усій гілки виконавчої влади , безумовно, є пріоритетним завданням керівництва країни. Для цього у президента Зеленського зараз є всі необхідні ресурси та повноваження - треба лише помітити проблему та взяти її на контроль.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СБУ,операція,націоналісти,Білорусь,Миколаїв,провокації,Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.