Релігійний шабаш

21 червня 2019, 23:44
Власник сторінки
0
58
Релігійний шабаш

Один з найбільших християнських благодійників – це терпіння

Те, що вчора відбувалося у Володимирському соборі з ініціативи почесного патріарха Філарета, інакше як релігійним шабашем, не назвеш.
Саме релігійним шабашем, а не духовним собором! Бо релігія, особливо, коли вона базується на тлі матеріальних цінностей та жадібності до влади, не має аж ніякого відношення до віри і Христа!

Отже, коротко про «шабаш», який зараз дуже невчасно та недоречно зібрав Філарет, і який має бути придушений ще в самому початку його існування.
Відстоювання законності Патріархату, який почесний патріарх Філарет зараз очолює, є не обґрунтованим та безпідставним, тому що з наданням Україні Томосу була повернена законність Київської Митрополії, якій підпорядковувалися всі церкви Русі-України ще з самого зародження у нас християнства. Саме Митрополії, а не Патріархату!
Бо Патріархату, як керуючого церковного органу, в Україні ніколи раніше не було!

Тобто, у 1448 році, коли московські попи за допомогою своєї афери «вкрали» у нас Київську Митрополію та перенесли її до Москви, в Києві існувала саме Митрополія, а не Патріархат. 
Отже, із наданням Томосу нам повернули саме те, що у нас було вкрадено, і нічого більше!
Тому всі заяви Філарета відносно обов’язкового існування в Україні Патріархату, як керуючого церковного органу, якому мають підпорядковуватися християнські заклади, хибні!

Але окрім історичної справедливості існує ще й політичний момент.
Зараз російська Церква (Московський Патріархат) намагається встановити у нас свої права, використовуючи всі пропагандистські важелі у бік українських вірян. Тобто, намагається їм навіяти, що саме церкви Московського Патріархату є «благодатними», інші – не канонічні (тобто – незаконні з точки зору християнства).

Окрім цього, кремлівські ФСБшники намагаються нам довести, що Патріархат – це законний орган, а Митрополія – це «ніщо».
Зараз саме час для того, щоб відмовитися від Патріархату взагалі! Будь якого! – хоч Київського, хоч Московського! Лише Митрополія! А всі Патріархати – під заборону! І тоді ніяка московська пропаганда не зможе навіть заїкнутися щодо своїх прав у нашому домі! – ані майнових, ані духовних.
Згодом, звісно, Київська Митрополія була б замінена на Патріархат. Але не зараз! Не тоді, коли політична атмосфера й так вже напружена до межі!

Але почесний патріарх Філарет чомусь це не розуміє. Не хочеться думати, що він підпав під якийсь ворожий вплив…. Лишається списати його незрозумілу поведінку на вік та можливі хвороби.
……
Один з найбільших християнських благодійників – це терпіння. Цьому завжди вчив Христос. І цьому вчить наша Християнська Церква.
Ще б зовсім трохи, може всього лише декілька років, і в Україні був би свій Патріархат, який би замінив Митрополію.
Але декому несила терпіти. Прикро.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: патріарх Філарет,томос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.