Інавгурація Зеленського, хамство, сміх, відчай.

20 травня 2019, 13:56
Власник сторінки
0
267
Інагурація В. Зеленського. Саркастичні посмішки в ложі уряду.

що було і що буде.

Промова Володимира Зеленського була насичена обуренням і приземленою риторикою, що наводить на думку, що це був спіч не стільки до парламенту, а в основному до свого народу. Далеко не всі депутати зустріли з радістю новообраного президента, наприклад, його слова про розпуск ради та цитата Р. Рейгана: "У часи теперішньої кризи уряд не є вирішенням нашої проблеми. Сам уряд є нашою проблемою…",  остання викликала в ложі міністрів саркастичні посмішки, і це не може не дивувати, так само як вигуки депутатів під час виступу президента, а саме Олега Ляшка, який вирішив подискутувати з Зеленським зауваживши, що не варто переходити на російську мову, його і так всі розуміють, на що новоспечений гарант заперечив фразою: "Пане Ляшко не діліть народ".

 

 Тут варто додати, що дійсно Володимир Зеленський частково під час виступу вставляв фрази російською мовою, а саме під час згадувань війни на Донбасі, підкреслюючи, що він спілкується мовою свого виборця, мені згадується вислів "почую кожного", але тут скоріше підходить "поговорю з кожним на його ж мові". Сам президент був досить впевнений, але було помітно, що йому ще складно феєрично вести промови українською мовою, були випадки де він збивався, але це не призводило до дискомфорту слухачів.

 

В завершенні було прощання, та слова голови ВР Андрія Парубія: "Дякую, було весело", що викликало сміх в залі, та прозвучало досить не тактовно, як і загальна поведінка багатьох держаних діячів, але і тут В. Зеленський миттєво опонував фразою : «Це тільки початок».

 

Будучи чужим на цьому святі, точніше на технічній частині передачі повноважень, Володимир Олександрович виглядав досить непогано та показам усім, що дійсно лише початок.

Що ж буде далі? А далі буде жорстке протистояння, між новим президентом і старою владою, що ми і бачимо вже сьогодні, В кінці промови гарант попросив наказовим тоном прибрати «мажоритарку», тим самим змінити закон про вибори, а також зняти недоторканність, прийняти закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а ще звільнити голову СБУ, генерального прокурора, міністра оборони України. І все це до закінчення своїх повноважень, а саме десь до середини липня.

 

Це все лише показує, що Зеленський прагне бути жорстким керівником з твердою рукою, чи вдасться йому це, покаже час, все таки він зміг нас всіх здивувати під час виборчої кампанії, та стати недооціненим ворогом для П. Порошенка, тому можна очікувати багато чого цікавого.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,президент,Верховная Рада,Владимир Зеленский,Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.