Наше завдання - зберегти Українську Церкву від розколу

14 травня 2019, 13:15
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
93

Христос Воскрес!


Як вірний Православній Церкві України, закликаю український парламент і українське суспільство до здорового глузду.

Україна – світська демократична держава, де свобода сумління є і має бути непорушною цінністю.

Разом з тим створення канонічної Православної церкви України, яку очолив Блаженійший митрополит Епіфаній, і надання їй Томосу про автокефалію – є відновленням історичної справедливості і беззаперечною перемогою нашої нації і нашої держави.

Волею Господа і мудрістю його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія, а також Святого і Священного Синоду, Україна отримала те, за що боролися сотні років мільйони її дітей, страждали, проливали кров, але вірили, молились і не здавались. Адже в своїй хаті своя правда, і сила, і воля. Як писав Шевченко.

Це наше право – звертатися до Всевишньго своєю рідною мовою. Апостол Павло казав людям: “А тепер, як прийду я до вас, браття, і до вас говорити буду чужою мовою, то який вам пожиток зроблю, коли не поясню вам чи то відкриттям, чи знанням, чи пророцтвом, чи наукою? Бо навіть і речі бездушні, що звук видають, як сопілка чи лютня, коли б не видавали вони різних звуків, як пізнати б тоді, що бринить або грає? Бо коли сурма звук невиразний дає, хто до бою готовитись буде? Так і ви, коли мовою не подасте зрозумілого слова, як пізнати, що кажете? Ви говоритимете на вітер!” (1 Кор. 14:6-9).

Незалежна Церква – одна з фундаментальних основ воістину Незалежної України.

Але сьогодні перед нашою Церквою з’явились особливі виклики. Біль і тривога розривають серце, коли читаєш новини… Амбіції, інтриги, непорозуміння, внутрішні чвари породжують загрози розколу, втрати Томосу і міжнародної дискредитації багаторічної мрії українців про свою Церкву.

Один з головних борців за цю мрію нашого народу, митрополит Київський Святий Петро Могила писав: «Без згоди та спільної любові народжується в домі постійна пожежа смутку й печалі, а втіха не приноситься».

А ворог, який веде проти нас війну, в цей час зловтішається і відкорковує шампанське…

Тому я закликав усіх вірних українській справі і Українській Церкві висловити підтримку її предстоятелю митрополиту Епіфанію, обраному згідно канонів церковного права і в присутності Святого Духа на Помісному Соборі.

Держава в обличчі президента, уряду, парламенту, місцевих рад повинна усвідомити історичну важливість збереження Української Церкви для збереження Української Держави. Усвідомити і всіляко допомагати нашій Православній Церкві, ніяк не дискримінуючи громадян іншого віросповідання.
Не лише збереження, утвердження і світове визнання – нашої Церкви – важливе завдання для нас усіх. І якщо ми виконаємо його достойно – нам скажуть «дякую» діти, онуки і прийдешні покоління українців. Ми живемо в унікальний час – коли з`явилась вперше в нашій історії канонічна Українська Церква. Але чи гідно ми скористаємось історичними обставинами на користь свого народу – залежить від милості Божої. І від кожного з нас.

Закликаю також соціально відповідальний бізнес знаходити можливості для допомоги нашій Церкві Христовіий, яка кожен Божий день молиться за визволення України від нашестя чужинців, і відродження наших святинь.

І нехай допоможе нам Господь! Слава Україні!

Олег Ляшко,
Народний депутат України, 
Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Церква,Рада,парламент,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.