Опитування на Галичині проводилося за замовленням СБУ

26 квітня 2019, 12:04
Власник сторінки
0
97
Опитування на Галичині проводилося за замовленням СБУ

Нещодавно СБУ у Львівській області почала перевірку за фактом поширення у мережі провокаційного опитування "Думки і погляди жителів Галичини: квітень-травень 2019".

Нещодавно СБУ у Львівській області почала перевірку за фактом поширення у мережі провокаційного опитування "Думки і погляди жителів Галичини: квітень-травень 2019", яке було проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) за замовленням газети "Дзеркало тижня". Учасникам опитування було запропоновано визначити подальші перспективи та долю регіону. Причиною незадоволення силовиків стали варіанти відповіді щодо можливого приєднання Галичини до Польщі, а також створення незалежної держави, в яких СБУ побачила публічні заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Очевидно, що ці звинувачення, м'яко кажучи, притягнуті за вуха. В самому КМІС підкреслили, що опитування мало на меті дослідити поширеність сепаратистських настроїв в регіоні, а наявність варіантів про приєднання до Польщі та незалежність не має нічого спільного з агітацією до сепаратизму. Крім того, подібне опитування вже проводилося в 2014 році, і тоді жодних питань з боку СБУ не виникло.

Чому ж тоді зараз силовики так накинулися на звичайний інститут, який займається дослідженням суспільної думки? Виявилося, що насправді замовником була сама СБУ, а "Дзеркало тижня" лише виступало в якості ширми та посередника. Такою інформацією поділився анонімний співробітник СБУ в своєму телеграм-каналі. https://t.me/SBUmole

За його словами, метою опитування було продемонструвати відсутність сепаратистських настроїв на заході країни. Однак результати, які були отримані в ході опитування, не відповідали початковим планам СБУ: на першому місці за популярністю опинився варіант "створення незалежної держави" (саме так проголосувала майже половина опитаних), а на другому - "приєднання до Польщі". В самому КМІС навіть і не підозрювали і, судячи з усього, досі не знають, що виконували замовлення СБУ, і тому категорично відмовилися підробляти статистику. Коли в СБУ зрозуміли, що ідея з опитуванням провалилася, а свою причетність розкрити не захотіли, керівництво відомства вирішило зробити КМІС "цапом-відбувайлом" та сфальсифікувати звинувачення у поширенні сепаратистських ідей. Все ради того, щоб не заплямувати власну репутацію.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СБУ,скандал,сепаратизм,Львів,Польща,Галичина,КМІС,опитування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.