Львів – мультикультурне та мультиетнічне місто, без антисемітизму та вандалізму!

10 квітня 2019, 12:33
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
42
Львів – мультикультурне та мультиетнічне місто, без антисемітизму та вандалізму!

Україна поступово рухається у напрямку євроінтеграції і нам усе більше стають притаманними міжнаціональні та міжконфесійні діалоги

Якщо переглянути календар подій, що відбудуться найближчим часом у Львові, можна дійти до висновку, що практично кожного дня представники національних меншин відзначають пам’ятні дати чи релігійні свята, адже історично склалась ситуація, що у нашому місті проживають представники багатьох національностей.

Наприклад Пурим, Песах, Рош аШана – далеко не повний перелік єврейських свят, про які ми, мабуть, або не знаємо нічого, або лише десь щось колись чули.

Часом виникають ситуації, коли окремі особи, не знаючи ні традицій, ні історії певного народу глузують із костюмів чи особливостей святкування певної національної меншини, що у подальшому може перерости у конфлікт.

Так, найближчим часом євреї всього світу святкуватимуть іудейське свято «Песах», що присвячене звільненню єврейського народу від рабства.

Не одноразово в анекдотах чи у веселих розповідях ми зустрічаємо таке поняття як «маца» і, на підсвідомому рівні одразу ж асоціюємо із представниками єврейської національної меншини. Але коли задумаємось, то зрозуміємо, що не вартує жартувати про прісний хліб, який наказав Мойсей їсти, оскільки саме на день виведення єврейському народу з єгипетського краю припало свято опрісників.

Якби там не було, але Україна поступово рухається у напрямку євроінтеграції і нам усе більше стають притаманними міжнаціональні та міжконфесійні діалоги, коли представники християнства вітають чи то іудеїв, чи мусульман із їхніми релігійними святами та пам’ятними датами і навпаки. Саме така поведінка і є найбільшим ворогом поняттям «антисемітизм» та «вандалізм».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: евреи,вандализм,антисемитизм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.