Мій виступ у ПАРЄ

24 січня 2019, 20:04
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
83

Закликаю колег по Асамблеї засудити агресію Російської Федерації в Азовському морі, захоплення 24 українських військовослужбовців.


Багато хто із присутніх тут каже, що з Росією треба домовлятися. Можливо, ви не бачите, що за участю російської армії, російської зброї палає пів-Європи: Крим, Донбас, Придністров’я, Абхазія, Осетія, Нагорний Карабах. Політика умиротворення ніколи не зупиняє агресора. Агресора зупинить тільки сила. Наша сила – в нашій єдності.

70 років тому Рада Європи, Парламентська Асамблея створювалися після Другої Світової війни, найкривавішої війни в Європі, для того, щоб більше ніколи в Європі не було воєн. Що ми сьогодні бачимо? Член організації Росія напала, анексувала, захопила частину територій іншого члена організації – України. Росія неприкрито захоплює наші кораблі. Росія не дотримується жодних домовленостей. Росія наших військовополонених судить, як кримінальних злочинців, і світ закриває на це очі. І ви шукаєте аргументи, щоб знайти діалог. Який може бути діалог між вовком і вівцею? Який може бути діалог між агресором і жертвою?

В резолюції – фактично лицемірство. Тут немає ключового – визнання захоплених наших військовослужбовців військовополоненими. Ви шукаєте різні слова, щоб уникнути визнання російської агресії, визнання військовополонених, визнання того, що фактично міжнародна політика і міжнародні договори у випадку з Росією не діють. От до чого веде слабкість, от до чого веде пристосуванство і угодовництво, коли ви намагаєтесь догодити, зупинити і думаєте, що ваші обійми зупинять агресора. Вони навпаки, його тільки раззадорюють. Вони сприймаються як нашу слабкість, що ми не здатні їх зупинити. Кілька років тому ПАРЄ засудило вбивство людей у Маріуполі. 31 людина загинула – 17 жінок, 12 чоловіків, 2 дітей. ПАРЄ прийняло резолюцію, засудило цей напад. Хтось за це відповів? Ні, не відповів! І тому безвідповідальність, безнаказанність приводить до посилення агресії, до нових злочинів.

Єдина можливість зупинити Росію, захистити Європу, відновити мир в Європі – це бути сильними, бути з Україною, підтримувати Україну, тому що сьогодні ми боремося за нашу і за вашу, за кожного з вас, свободу. Тому що ми сильні тільки тоді, коли ми разом. І коли ми покажемо всьому світу, що порушення кордонів, порушення права, порушення прав людини, вбивство людей – це те, що повинно бути наказано, як було наказано на Нюрнберзькому трибуналі, коли судили гітлерівську кліку. Я закликаю Асамблею прийняти рішення, яке дозволить звільнити моїх українців, наших людей, яке дозволить зупинити цю агресію. Не ховайтеся від визнання очевидного факту: Путіна зупинить тільки сила, тільки сила. Ми повинні бути тільки разом для того, щоб зупинити цю агресію.

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,Радикальна партія,Олег Ляшко,війна,ПАРЄ,військові,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.