Резолюція Всеукраїнського мітингу «Стоп-тарифам!»

31 жовтня 2018, 19:04
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
110

Ми засуджуємо непрозоре та економічно необгрунтоване підвищення цін на газ для населення і підвищення комунальних тарифів, які стали наслідком таємної змови Президента Порошенка і уряду з МВФ.


Штучна прив’язка ціни на газ до так званого імпортного паритету спричинить соціально-економічний шок. Суттєво зростуть комунальні тарифи, знеціняться доходи українців, доведеться більше платити за газ і тепло, менше грошей буде на харчі, одяг, ліки, навчання. Це шок без терапії. Запобігти тарифному шоку, здешевити газ та доступні комунальні тарифи для населення довзолить план Радикальної партії.

1. Запровадження соціальної норми споживання газу для населення на рівні 2400 кубів в опалювальний сезон, 400 кубів на місяць. Завдяки цьому найменш захищені верстви населення, які споживають газ економно, зможуть платити за нього в двічі менше. Сьогодні ті, хто споживає до ста кіловат електроенергії на місяць, платять за неї по 90 копійок за кіловат, а понад цю норму – 1 гривню 68 копійок за кіловат. Такий підхід – це реальний стимул для економії і реальний соціальний захист найбільш вразливих верств населення. Ті, хто мають палаци, мають платити по повній. Не можуть мільйони пенсіонерів і людей з копійчаними зарплатами платити  таку ж ціну за газ, як мільйонери Коболєв та інші дармоїди.

2. Встановлення чесної ціни на газ, виходячи з собівартості його видобутку, інвестиційної складової, регульованої норми прибутку, торгівельної націнки та транспортних витрат, а не штучного імпортного паритету. Не прирівнювати ціну українського газу державного видобутку до іноземного, а рахувати економічно обґрунтовану вартість газу для громадян та промисловості, виходячи з середньозваженої ціни.
Обмеження рентабельності державного видобутку газу в Україні на рівні максимум 15% замість нинішніх сотень відсотків на підставі статей 12 та 13 Закону України про ціни і ціноутворення. При собівартості українського газу 3000 гривень за тисячу кубів та його граничній, економічно обґрунтованій ціні 5100 гривень за тисячу кубів і ціні імпорту газу 12000 гривень за тисячу кубів, газ для побутових споживачів у межах соціальної норми споживання має коштувати 4300 гривень за тисячу кубів. Ціна, яку виставляє уряд, 8500 гривень – абсолютно неприйнятна.

3. Повна реорганізація неефективного держмонополіста-посередника «Нафтогазу», очільники якого отримують багатомільйонні зарплати і мільярдні премії, перетворення компанії на прозорого оператора газового ринку, який забезпечує українських громадян і промисловість природнім газом за економічно обґрунтованою середньозваженою ціною без штучної прив’язки до імпортного паритету.

4. Збільшення власного видобутку енергоресурсів та відмова від імпорту газу.  У 2017 році Україна імпортувала газу майже на 4 мільярди доларів, при цьому за обсягом доведених запасів ми займаємо третє місце в Європі. Живемо на газі, на торфі, а мільярди платимо за імпортний газ та імпортне вугілля. Створюємо робочі місця нашим конкурентам, а наші шахтарі і нафтовики сидять без зарплати. Скважини закриваються, бо влада не інвестує у видобуток власного газу, торфу, вугілля і створення робочих місць для наших людей. Досить грабувати українців – треба видобувати більше власних енергоносіїв і платити зарплату нашим людям, а не закордонними конкурентам.

5.Масштабна енергомодернізація. Ми вимагаємо збільшити мінімум у 5 разів видатки з бюджету на енергомодернізацію і дати двом мільйонам українських родин пільгові теплі кредити. Це дасть можливість економити величезні кошти кожній родині.

6. Перерахунок зарплат і пенсій. Люди, які працюють, повинні отримувати достойну зарплату і пенсію. Пенсіонери, які все життя пропрацювали, повинні отримувати достойну пенсію. Щоб колишні лікарі і вчителі, шахтарі і будівельники, не побиралися по смітниках, збираючи пляшки, не ходили в аптеку як в музей, і не плакали, коли отримують ту копійчану пенсію. Зараз влада залишає пенсіонерам альтернативу: або заплатити за ліки і помирати в холодній квартирі, або заплатить за комуналку і помирати без ліків. Ми розірвемо це порочне коло: доб’ємось підвищення зарплат, перерахунку пенсій, створення інвестиційних можливостей, економічного розвитку, створення нових робочих місць, збільшення видобуватку власного газу, торфу, вугілля. Ось та політика, яка дасть можливість здешевити тарифи, знизити ціну на газ і відмовитися від резолюції Міжнародного валютного фонду!

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ,МВФ,Нафтогаз,Радикальна партія,Олег Ляшко,тарифи,Петро Порошенко,комунальні послуги,вугілля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.