Восени Росія буде тиснути на Україну саме на дипломатичному фронті

01 вересня 2018, 14:56
Власник сторінки
0
34

Кількість бойовиків, які озвучує керівник Генштабу не співпадає з кількістю бойовиків, яку озвучує Головне управління розвідки МО. То які прогнози вони можуть надавати? Вони не можуть пораху

Передчасні коментарі про "гарячу осінь" на сході країни, активізацію бойових дій та контрнаступ бойовиків не відповідають дійсності. 

Наразі вже зменшилась кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань по позиціях і збройних силах України.  Росія буде тиснути на Україну саме на дипломатичному фронті.

Але буде враховувати військовий компонент за сталою формулою: активізація напередодні зустрічі в нормандському та мінському форматі чи будь-якій зустрічі в форматі Волкер-Сурков. Тобто, тих зустрічей, де вирішується доля Донбасу і відпрацьовується дорожня карта у врегулюванні ситуації на Сході.

Зараз Росія намагається схилити Україну до виконання Мінських угод. 

Невипадково й наші західні партнери наполягають на тому, що Мінські домовленості є безальтернативними і, відповідно, Україна має виконувати взяті на себе зобов’язання. Це, до речі, прозвучало на останньому саміті НАТО.

Щодо скасування виборів на окупованих територіях Сходу, які відбулися одночасно в "ДНР" та "ЛНР". Таким чином Росія намагається уникнути критики з боку західних партнерів, в першу чергу США. А також хоче показати, що вона, як третя сторона конфлікту, дотримується взятих на себе зобов’язань. Адже проведення виборів лідерів самопроголошених республік і місцевих виборів на окупованих територіях є порушенням.

РФ намагається використати тактику "кнута та пряника". З одного боку, Росія демонструє себе як договороспроможну сторону, яка продукує мирні ініціативи. А це, окрім скасування виборів, й поновлення зустрічі в форматі Волкер-Сурков, перемовини Патрушева и Болтона. А з іншого боку, йде передислокація військової техніки, накопичення її за визначеними ОБСЄ лініями відведення.

Утім варто з обережністю ставитись до прогнозів військових експертів і не лише щодо осіннього військового загострення, а й щодо кількості одиниць ворожої техніки. Кількість бойовиків, які озвучує керівник Генштабу не співпадає з кількістю бойовиків, яку озвучує Головне управління розвідки МО. То які прогнози вони можуть надавати? Вони не можуть порахувати ні кількість техніки, ні кількість бойовиків: вона у них коливається у фантастичних розмірах. Причому ці заяви роблять протягом тижня. А це свідчить про некомпетентність та відсутність координації.

Отож наразі Росія використовує цілу низку важелів впливу на Україну з елементами військового та політичного тиску.

Нагадаю, що впродовж минулої доби, 30 серпня, ситуація в районі проведення операції мала ознаки стабілізації і залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами. Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Д. Снєгирьов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.