План протидії російській блокаді Азова

28 серпня 2018, 16:00
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
268

Блокування сьогодні Азовського моря – це як блокування два роки тому Донбасу, від якого виграли усі наші вороги, а програла Україна


Блокуючи судноплавство у Азовському морі, Росія переслідує абсолютно конкретну мету, яка очевидна для кожного, хто здатен думати – це фактичне припинення вантажного морського сполучення з Маріуполем і Бердянськом, як наслідок: зупинка роботи металургійних підприємств і портів, у результаті – масове невдоволення місцевих жителів через втрату роботи і соціально-економічна дестабілізація регіону Приазов‘я.

Я сподіваюся, що українська влада чітко усвідомлює всі ризики для безпеки і економіки нашої країни від фактично блокади Азову і вже вживає усіх можливих заходів, щоб зірвати реалізацію цих планів. Але очевидно, що військового вирішення проблеми немає, поки немає прямої військової агресії; я не вірю, що наші стрілятимуть ракетами по російських військових кораблях, які блокують вантажні судна.

Водночас я звертаюся до уряду і РНБОУ невідкладно вжити заходи для встановлення рівноцінного сполучення з Маріуполем у випадку остаточного блокування морського шляху, зокрема:

1. Реконструкція і розширення залізничного сполучення з Маріуполем і Бердянськом; те, що зараз робить Укрзалізниця на ділянці Комиш-Зоря – Волноваха – абсолютно недостатньо ні фінансово, ні організаційно!

2. Капітальний ремонт (з розширенням кількості полос) автотраси Запоріжжя-Маріуполь;

3. Відновлення авіаційного сполучення з Маріуполем і Бердянськом. У Маріуполі аеропорт є, у Бердянську треба реконструювати, але полоса там залишилася.

Бачення стратегічної перспективи, рішучі дії на випередження дозволять зірвати плани Кремля по блокуванню і дестабілізації Приазовського регіону, не допустити зупинки стратегічних для економіки України підприємств і масового безробіття.

Блокування сьогодні Азовського моря – це як блокування два роки тому Донбасу, від якого виграли усі наші вороги, а програла Україна. Робити такі стратегічні помилки знову – неприпустима розкіш і дурість!

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Азовское море,Бердянск,Росія,Радикальна партія,РНБО,Україна,Олег Ляшко,війна,Маріуполь,фракція РПЛ,Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.