Захищу бджіл і пасічників

10 липня 2018, 19:15
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
119
Захищу бджіл і пасічників

Сьогодні день народження мого видатного земляка Петра Прокоповича.

Його іменем названо інститут бджільництва на Полтавщині, де я нещодавно побував разом із Росітою та колегами Ігорем Мосійчуком, Євгеном Дейдеєм.

У ХІХ столітті Прокопович зробив справжню революцію у бджільництві – винайшов перший рамковий вулик. До того часу бджіл умертвляли, щоб зібрати мед, а винахід чернігівського вченого дозволяв зберегти їм життя. У 1827 він відкрив першу школу бджільництва в Україні, яка час свого існування випустила тисячі пасічників. Безумовно, Петра Прокоповича можна назвати батьком українського бджільництва.

Сьогодні інститут його імені вивчає найбільшу загрозу для галузі – аграрні хімікати. Через них сотні сімей бджіл вже загинули по всій країні. Розповсюдження підробок, відсутність сертифікації та байдужість влади до порушень можуть призвести до повного знищення бджільництва і позбавить заробітку сотні тисяч українців, які задіяні у аграрній сфері.

Разом із фахівцями інституту будемо працювати над змінами законодавства, щоб захистити бджіл та пасічників. Також добиватимусь збільшення державного фінансування для інституту. У пам’ять про Петра Прокоповича зроблю все, щоб бджільництво в Україні розвивалось.

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: РПЛ,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.