Господарем на українській землі повинен бути український фермер!

09 липня 2018, 22:18
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
93
Господарем на українській землі повинен бути український фермер!

Така моя відповідь на Меморандум за скасування мораторію на купівлю-продаж сільгоспземель, ініційований низкою організацій.

Таким чином до нашої землі підступаються міжнародні глитаї, але всі вони отримають облизня!

Якщо зняти заборону – землю скуплять не українці, а транснаціональні корпорації, мета яких – швидкий прибуток. Вони засіють наші чорноземи рапсом і соєю, виснажать грунт. Їм байдуже чи будуть в селі корови, чи буде в селян робота – вони зроблять українців батраками на власній землі та змусять їх виїжджати на заробітки за кордон. Землю, наше головне багатство, яке ще не розбазарили, – можна продати один раз. А що далі?

Моя мета – зробити так, щоб українці могли заробляти на своїй землі, продаючи не саму землю, а продукцію, вирощену на ній. Це дасть можливість створити сотні тисяч робочих місць на селі, у людей буде робота і можливість годувати свої сім’ї. Щоб селяни не виїжджали на заробітки в Польщу чи в Португалію, щоб сім’ї не розпадалися, щоб село процвітало.

Для цього потрібно розвивати агропереробку на селі. Україна має бути лідером з експорту не зерна, а булочок і макаронів. Потрібно відновлювати програми розвитку тваринництва, давати дотації на корів – не менше 5000 гривень на голову худоби, пільгові кредити фермерам, забезпечувати їх доїльними апаратами і холодильними установками, встановлювати справедливі закупівельні ціни на молоко і м’ясо, а не забороняти їх закупівлю у селян.
Ми пропонуємо унормувати земельне законодавство, зробити облік всіх ділянок і запровадити ринок оренди землі. А потім всі бажаючі її позбутися – зможуть продавати її державі.

Саме тому я ініціюю зміни до Конституції, в яких пропоную навічно закріпити землю за фермерами та заборонити її продаж іноземцям. Нікому не дозволю проводити політику обезземелення українців!

 

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Земля,село,Ляшко,Радикальна партія,Україна,фермери
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.