Хто хоче повалити Холодницького?

04 квітня 2018, 08:45
Власник сторінки
Политический аналитик
0
2971
Хто хоче повалити Холодницького?

Інформаційна атака проти керівника Спеціалізованої антикорупційноі прокуратури Назара Холодницького розроблена і спланована на вулиці Сікорського у Києві.


Для тих, хто не знає, сьогодні на Сікорського, 4 розміщується альтернативний центр вироблення рішень і здійснення влади в Україні. За цією адресою розміщене посольство Сполучених Штатів Америки.

Саме сюди 12 березня завітали директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та його перший заступник Гізо Углава. Ці двоє давно конкурували з Холодницьким і вже кілька місяців прослуховували його кабінет.

Підслуховуючий пристрій у кабінеті керівника САП виявили 6 березня. Як з'ясувалося, «жучок» встановили співробітники Національного антикорупційного бюро. От тільки його мав санкціонувати суд і Генеральний прокурор. Якщо Юрій Луценко підпису під дозволом на прослуховування свого заступника не поставив, то «жучок» Ситник і Углава встановили у Холодницького незаконно.

Керівники НАБУ принесли до посольства США матеріали щодо розмов керівника САП. Там і було вироблено стратегію щодо майбутнього повалення Холодницького.

Американські партнери викликали Назара Івановича «на килим». Зустріч на території США (посольство вважається територією Сполучених Штатів) відбулася 15 березня поообіді, близько 14 години. Окрім керівника САП у ній брали участь посол США у Києві Марі Йованович, її заступник Джордж Кент зараз і Керівник відділу з правоохоронних питань Крістофер Сміт. Саме Сміт є негласним очільником Ситника і Углави, говорячи мовою старих українських еліт «смотрящим» за НАБУ. У грудні 2017 року уже після того, як «жучки» завелися в акваріумі Холодницького, Сміт в одному з інтерв’ю сформулював принцип роботи, який відстоює: «Боротьба з корупцією в Україні - це війна, а війни потребують часу, битви програються та виграються, вони вимагають жертв». 15 березня на вулиці Сікорського у жертву намагалися принести Назара Холодницького. За інформацією з перших джерел, важкі переговори тривали понад дві години. От тільки закінчилися нічим.

Після відмови Холодницького ситуація стала розвиватися за «силовим» сценарієм. Уже 20 березня так звані «джерела» з оточення Ситника запустили качку – буцімто Холодницький «обдумує можливість написати заяву про відставку».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: посольство США,НАБУ,Холодницкий,САП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.