Одним із суттєвих важелів у розбудові власного бренду є «визнання народом»

19 лютого 2018, 17:34
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
21
Одним із суттєвих важелів у розбудові власного бренду є «визнання народом»

Технології трансформацій вимагають від лідера швидкого та адекватного реагування на виклики, що їх висуває епоха, політична ситуація тощо.

   …«…В сучасному світі, зокрема, у «полі політики» пропагандистські ефекти масової комунікації поступово відходять на задній план, і як артикулює П.Бурдьє в праці «Про телебачення і журналістику», набувають особливої важливості при проведенні електоральних кампаній та будь-яких пропагандистських акцій, в разі цілеспрямованої пропаганди за умов існування авторитарних режимів. В цих двох площинах єдиною очікуваною реакцією аудиторії вважалась «ефективність впливу», тобто ті неминучі «ефекти впливу», що начебто передбачались існуванням і діяльністю самої системи. 
   Технології трансформацій вимагають від лідера швидкого та адекватного реагування на виклики, що їх висуває епоха, політична ситуація тощо. Нові інструменти політичної комунікації включають також швидке реагування на зміни, що потребують трансформацій та застосування певних трансформаційних технологій, однією з яких є політичний брендинг. Одним із суттєвих важелів у розбудові власного бренду є «визнання народом». Протягом проведення електоральної кампанії необхідно робити виміри (за допомогою соціологічних інструментів) сприйняття електоратом якостей лідера політичної сили (як це продемонстровано нижче у діаграмі – «Якості політичного лідера як народно визнаного»).
   Серед якостей, що набуваються політичним лідером в процесі його спілкування з електоратом необхідно виділити публічність. Здатність використовувати різні комунікаційні канали, насамперед, канали масової комунікації, є необхідною компетенцією сучасного лідера. Знання специфіки та технологій сучасних засобів комунікації суттєво підвищують шанси політика на успіх в електоральній кампанії. Особливостями поведінки лідера, який користується всіма можливостями спілкування з електоратом в умовах електронних медіа, зокрема телебачення, є усвідомлення того, що:
• мовець (комунікатор) є частиною організованої групи, іноді й представником певного соціального інституту, який відповідно до своєї основної функції має завдання (смисли) відмінні від власне комунікації;
• сприймаючою стороною виступає група чи індивід, який разом з тим розглядається як частина масової аудиторії з притаманними їй загальними характеристиками;
• обмеження чи контроль доступу до засобів передачі / прийому інформації за законодавством України - відсутні;
• існує лише вплив інституційних приписів та особливостей комунікативної взаємодії комунікатора і адресата (аудиторії).
   Останнє акцентує можливість працювати, орієнтуючись на певні групи чи частини аудиторії, сегментовані самим змістом потоку інформації, або ж через ті обставини, що визначаються в сучасних медіаметричних дослідженнях як «інформаційний вибір аудиторії». Все згадане є надзвичайно важливими складовими як професійної діяльності журналістів, так і політиків, які беруть участь у телепрограмах.
   Перелічені інструменти та технології, як комунікаційні, так і соціологічні одночасно й інструментами політичного брендингу. Адже вміння виступати перед аудиторією або безпосередньо, або через канали мас-медіа, так само є показником публічності та комунікативної компетентності політичного лідера. 
   У висновках треба зазначити, що використання технології трансформацій є визначним показником ефективного політичного брендингу ( і політичної сили, і її лідера). Одним з найсерйозніших джерел інформації для політичного лідера є соціологічні. Результати соціологічних досліджень використовуються як з метою поліпшення та розбудови політичного бренду, так і особистого іміджу лідера. Крім цього високоефективними є дані психологічних досліджень в галузі комунікативних технологій впливу на аудиторію, відмінностей масової та міжособистісної комунікації. Відсутність реагування на поточні зміни в існуванні потенційного електорату, зміни самої політичній ситуації, стану її напруженості (виявленого через використання відповідних індексів, наведених у статті), призводить до програшу в процесі електоральних перегонів та псує імідж політичної сили та її лідера. Натомість, свідоме використання інструментів та наукових підходів до вибудовування політичного бренду, його технологічного підкріплення та вчасно відкоригованої комунікативної політики, ведуть до поставленої мети…»… (цитування/журнал «Evropský politický a právní diskurz» №6 за 2017. Воронова В.В. «ТЕХНОЛОГІЇ ТРАНСФОРМАЦІЙ ТА ПОЛІТИЧНОГО БРЕНДИНГУ ЯК СУЧАСНИЙ ІНСТРУМЕНТ ЛІДЕРСТВА» )

P.S. … Чесність… Безкорисливість… Повага до людей… Із одинадцяти якостей політичного лідера як народно визнаного саме ці якості найбільш згадуванні при опитуванні респондентів… «До виборчих перегонів ще є час», - чутна пряма мова серед політичного істеблішменту країни. А чи вистачить його, часу, на власні метаморфози їм, політикам, аби заслужити «визнання»?!... На «швидку електоральну гречку» вже не очікують там, куди її збираються везти. Метаморфози і трансформації – вони із народом творять дива…
P.P.S. … До офіційного старту президентських виборчих перегонів одинадцять місяців, трохи більше часу - до початку виборчої кампанії та виборів до Верховної Ради, проте початок 2018-го року для топ-політиків став початком генерування нової дорожньої карти, а думки та дії вкладаються в логіку виборчих процесів. 
Виборчі штаби проводять аудит ресурсів, збирають паспорти округів, активно вивчають проблематику регіонів і відповідно розробляють стратегію передвиборчих кампаній… Чим викликана така терміновість чи то підготовкою до дострокових парламентських виборів, чи логікою «раніше почати краще, ніж …», - покаже час. Головне в іншому. Адже, поки йде гра навколо престолу з новими альянсами та розлученнями, у виборців є час на рефлексії… До речі, головна проблема, яку сьогодні вже жирним курсивом виводять на дошках у штабах, - відчутна роздробленість електоральних симпатій. Так, в колі колег (політичних психологів, політтехнолів, політичних консультантів), чутна риторика: «такого ще не було ніколи»… Тож за електоральні симпатії і реальні голоси боротьба очікується запекла… У виборчих штабах артикулюється ТЗ… Має його і кожний українець… Думати, критично мислити, аналізувати, демонтувати конструкції кривих дзеркал, обирати розумом, а емоції залишити до ліпших часів… Локшину краще обирати в супермаркеті та готувати на власній кухні, аніж дозволити «шефам» політичної кухні розвішувати свій «кулінарний шедевр» на органі, яких сприймає звукові хвилі… )) …
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Выборы,бренд,брендинг,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.