Мій виступ на сесії ПАРЄ

23 січня 2018, 22:26
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
197

Закликав європейську спільноту до солідарності у боротьбі з агресором - Путіним


Поки ми обговорюємо надзвичайно важливе питання – подолання гуманітарних наслідків російської агресії проти України, в цьому приміщенні відбуваються таємні переговори за участі керівників політичних груп, фракцій і представників російської делегації щодо повернення Росії до зали Парламентської Асамблеї. Мотивують тим, що не вистачає грошей на фінансування європейських інституцій, тому треба повернути державу-агресора до цієї зали.
 
У мене питання до тих, хто ратує за співпрацю, дружбу із Росією і повернення її сюди. А хто поверне батькам їхнього 29-річного сина Сергія Сергієнка з Полтавщини, який загинув вчора внаслідок мінометного обстрілу на Донбасі? Хто поверне дітям їхніх батьків, адже з моменту початку російської агресії на Сході України загинуло 10 тисяч українців. Окрім того, втрачено 20% українського промислового потенціалу. Хто поверне найкращий в Європі аеропорт ім.Прокоф’єва? Коли на найкращому стадіоні в Європі “Шахтар” буде лунати Гімн України і відбуватимуться матчі Ліги чемпіонів? Коли українські шахтарі повернутися в шахти, які сьогодні затоплені внаслідок російської агресії?
 
Представник Словакії, яка постраждала від гітлеровської агресії, сьогодні розказує, що треба дружити з Путіним. Хай би ще з Гітлером запропонував дружити! Представник Британії каже, мовляв, кордони в України якісь не такі. Можливо, ви забули, що колись і Страсбург не був Францією? Можливо, ви закликаєте до перегляду кордонів? Тоді для чого ми тут з вами зібралися?
 
Пропоную вам, шановні колеги, обговорювати питання не повернення Росії до цієї зали, а зупинення російської агресії. Тому що сьогодні українці платять кров’ю, територією, своєю боротьбою за те, щоб захистити цінності, на яких створювалася наша організація. А саме: права людини, верховенство права, повага до кордонів. Переконаний, більшість з присутніх поважає українців і цінує нашу боротьбу. Але якщо хтось з вас зневажає кордони України, де гарантія, що завтра не зневажатимуть кордони вашої держави?
 
Закликаю всіх до солідарності. Ми сильна нація, сильна країна, немає жодного сумніву, що ми переможемо. Але в цей час боротьби проти новітньої тиранії ми повинні бути разом. А не шукати привід, щоб сісти і поїсти в якомусь Страсбурзькому ресторані червону ікру з росіянами. Дивіться, щоб та червона ікра поперек горла не стала тим, хто її їсть!

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: РПЛ,Радикальна партія,Донбас,Україна,Олег Ляшко,Путін,ПАРЄ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.