Хочу заробляти не працюючи

10 січня 2018, 10:31
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
88
Хочу заробляти не працюючи

Бог підготував працю для людини, а лінь є гріхом

Не встигли минути улюблені українцями релігійні свята, як деякі мешканці прикордонних районів Львівщини вирішили перекрити автошляхи поблизу митних пунктів пропуску регіону, зокрема, заблокувати роботу МПП «Рава-Руська» шляхом безперервного руху по пішохідному переході в районі пункту пропуску. І причина такого радикалізму не в тому, що вони вимагають зменшення пенсійного віку чи підвищення прожитковий мінімуму, а у змінах до податкового кодексу України. Зокрема, зміни торкнулись частини, що стосується правил безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Правила діятимуть для осіб, відсутніх в Україні понад 24 години, які протягом 72 годин перетинали кордон не частіше одного разу.

До вступлення в дію поправок товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг. безподатково можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 годин, на чому базувався бізнес великої кількості т.зв. «заробітчан».

Набагато легше пікетувати, мітингувати, дискредитувати владу з вимогою не чіпати тіньовий бізнес, від якого казна не отримує належних податків, у час, коли в державі відбувається військовий конфлікт і всі сили необхідно акумулювати та зосередити на боротьбі із агресором, аніж відвідати офіційний сайт центру зайнятості де містяться тисячі вакансій. Лише «Бадер» та «Фуджікура» заявляють про наявність 1600 вакансій та пропонують офіційну заробітну плату у розмірі 8500 гривень на місяць, не говорячи вже про відкриті вакансії у «Львіввобленерго», «Львівгаз» та ін.

Невже у нас, українців, немає більш важливих та нагальних проблем? Зокрема,  якщо хочемо побороти корупцію, то одним із головних елементів є спільна, ефективна боротьба із тіньовою економікою.

І не забуваймо, що бог підготував працю для людини, а лінь є гріхом!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: кордон,митниця,посылка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.