Олег Ляшко – не просто успішний політик, а справжній політичний лідер

04 грудня 2017, 14:17
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
2
249
Олег Ляшко – не просто успішний політик, а справжній політичний лідер

Він встиг за досить короткий час капіталізувати політичний бренд Радикальної партії Олега Ляшка, уособлюючи в ньому не тільки імідж самого себе, але й політичний спектр діяльності партії...

   … «Однак давно вже час здійснити систематичне визнання розмаїтості епохальних досвідів на планеті, навіть за межами осі «ядро-периферія», що міститься в світосистемному аналізі. Ці завдання розв’язуються як на рівні індивідуальному (лідера), так і на рівні масовому (політичної сили), адже засоби масової комунікації утворюють те середовище інформаційного простору, де саме лідер може реалізувати свої амбіції щодо розбудови власного іміджу (засобами політичного брендингу), а також і своєї політичної сили (партії, блоку тощо), здійснюючи через систему засобів масової комунікації налагодження зв’язків «ядро-переферія». 
   Так, наприклад, Олег Ляшко, усвідомлюючи свою політичну силу не тільки частиною політичного спектру, але, насамперед, частиною сучасного соціокультурного середовища, зміг в короткий час трансформувати свій імідж: відійти від «хлопця з вилами» й вибудувати ставлення до себе не як до іміджевої фігури, а як до політика, який тримає в руках важелі впливу на реальну політичну ситуацію. 
   Його новий образ «політика в краватці» увійшов у внутрішнє автентичне поле комунікативних зв’язків більшої частини електорату зі знаком «плюс»…»
    … Це цитата з моєї нової статті в останньому в цьому році, грудневому випуску шанованого в Європі наукового видання ̶ журналу «Evropský politický a právní diskurz» №6 за 2017, яка має назву «ТЕХНОЛОГІЇ ТРАНСФОРМАЦІЙ ТА ПОЛІТИЧНОГО БРЕНДИНГУ ЯК СУЧАСНИЙ ІНСТРУМЕНТ ЛІДЕРСТВА». 
    Сьогодні я безмежно радію, що саме в цьому місяці ця моя наукова праця побачить світ, адже натхненником, людиною, яка каталізувала процес дослідження і написання статті, є сьогоднішній іменинник… 
   Так, саме політична діяльність Олега Ляшка стала тригером моєї динаміки, моїх рефлексій та наукових записок… 
   … В полі політичної психології, журналістики та політології його або сприймають як «проект» (розглядаючи неймовірні версії, кому він належить), або, навіть критикуючи, аплодують, визнаючи за ним якості неперевершеного пасіонарного, експансивного, але гранично природнього, такого, що не втрачає самоконтролю, політичного діяча, який веде власну гру.
   Адже саме він встиг за досить короткий час капіталізувати політичний бренд Радикальної партії Олега Ляшка, уособлюючи в ньому не тільки імідж самого себе, але й політичний спектр діяльності по-справжньому ліберально-центристської за внутрішніми піар-традиціями; і радикально-центристської за зовнішніми проявами партії, зробивши п’ять значущих кроків.
   Перший: втілюючи «філософську складову персонального бренду під неймингом «Олег Ляшко» (як я зазначала ще рік тому у своїх аналітичних дописах), він зумів вкотре довести: цей персональний бренд – коштовний. А його володар щомиті капіталізує його великою працею. Олег Ляшко вибудував незаперечний імідж одного з найбільш відомих політиків України. 
   Другий: він використав комунікаційну матрицю – одну із найвагоміших складових атрибутики персонального бренду, і саме вона давно стала темою аналізу в професійному середовищі брендологів не тільки з СНД, а і далеко за його межами. 
   Третій: втілив більшість з класичних компетенцій, які повинні бути притаманні професійному політику, бо здатен до синтезу різноманітних варіантів адаптативних технік реалізації персонального брендингу.
   Четвертий: використав технологію інсталювання в ряди опозиційних рухів пасіонарного, експансивного діяча, де веде власну політичну гру.
   П’ятий: спрямував своє цілепокладання, інтелект, здатність оцінити ситуацію в сутність осягнення рольових засад партійного лідерства, що має власну аксіологію: лідер, який прагне мобілізувати певні соціальні, економічні і психологічні ресурси для задоволення вимог тих, хто довірив йому цей самий флагманський майданчик… 
   Як політичний психолог, присвятивши свою наукову роботу проблемам політичного брендингу та феномену лідерства, можу засвідчити, що в дослідженнях політичних психологів, зазвичай, виділяють лідерів, орієнтованих на сьогодення, тих, хто орієнтований на минуле, однак найуспішніші – орієнтовані на майбутнє – генератори ідей. з високим ступенем адаптації, які здатні миттєво орієнтуватись і приймати рішення. 
   Я не буду вдаватися до розгорнутих думок щодо природи політичних лідерів. Проте, можу зауважити: Олег Ляшко – не просто успішний політик, а справжній політичний лідер. І це не тільки суб’єктивна думка, бо чую пряму мову моїх колег по Асоціації політичних психологів України, досліджую праці політичних психологів з країн СНД, які класифікують індивідів по здатності адаптуватися до обставин. 
   Передбачається, що збалансований розвиток основних видів діяльності визначає гармонійність особистості. Тож, коли ситуація потребує живих прикладів щодо гармонійності, не раз можна навести приклад Олега Ляшка.
   Його здатність оцінити ситуацію, прийняти рішення, його самосвідомість, самоконтроль, емоційність, вольові якості, темперамент, комунікабельність є рушійною силою і рецептом перемоги. До речі, про останню рису: не треба бути професійним фізіогномістом, щоб зрозуміти і відчути строкату гаму найкращих людських емоцій, коли він звертається до аудиторії…
   Об’єктом мого дослідження була і є харизматична легітимність головного радикала країни. Його харизма – це не тільки іманентна властивість, це прапор, хоругва, яку він несе в руках, і яка стала помітною для мільйонів українців, які дали йому мандат довіри та делегували відстоювати інтереси країни в стінах Верховної Ради. 
   ... Наявність чогось незвичайного, що породжує емоційне збудження послідовників: це досліджується, і ще роки вивчатиметься не одним поколінням політичних психологів…
   Як брендолог можу констатувати: Олег Ляшко – це сильний персональний бренд з чіткими його ознаками, аксіологічним масивом та атрибутикою. А ще, цей бренд – тема аналізу в професійному середовищі брендологів не тільки з СНД, а і далеко за його межами. 
   Власна історія політика, все те, що формувало особистий Modus Vivendi, філософська складова персонального бренду під неймингом «Олег Ляшко» вказують на те, що цей персональний бренд – коштовний, бо володар щомиті капіталізує його великою працею. Не кожен може і не кожному дається…

P.S… Сьогодні знову, як і рік тому констатую те, що, стрічки новин у ЗМІ, соціальних мережах прегнантно демонструють актуальні події в країні та світі. Так, наше життя щодня «видає» онтологічну порцію новин, яку потім так старанно «смакують» Homo Sapiens, ділячись своїми враженнями та післясмаком. 
   День сьогоднішній не став виключенням, і серед подій, що у всіх на вустах, День народження «самого українського політика»… 
   …Сьогодні, у цей святковий день, коли зірка Олега Ляшка піднеслася янголами у небо, щоб яскраво запалахкотіти, у День народження, я дозволю собі процитувати себе… 
   … Я щиро бажаю Вам, Олеже Валерійовичу, щоб всі вони, побажання, неодмінно трансформувалися і стали реальністю. Нехай Ваша енергія, перфекціонізм у справах та вчинках, людська скромність, розум, які є квінтесенцією особистої парадигми, послужать якнайшвидшому створенню нової державної парадигми. 
   Нехай віра, надія і любов завжди будуть вірними супутницями. Нехай Янгол-охоронець береже на всіх шляхах. Нехай омофор Божої Матері буде завжди над Вами. Нехай Всевишній завжди благоволить і благословляє Своєю щедрою рукою. Здравія Вам відмінного та довголіття. Гармонії у всьому, бо в ній щастя.
   ... Дякую за те, що були і залишаєтеся ЛЮДИНОЮ, адже це – головне. Це домінанта в системі життєвих координат. Бути людиною, залишатися людиною – чи не це є першим пунктом і в ієрархічному ладу аксіологічних констант..? 

P.P.S. … Ще будучи школяркою, червоним у себе в календарику позначала 3 грудня, адже саме в цей день на світ з’явився один з моїх найулюбленіших філософів, апологетом вчень якого я є і донині… «Український Сократ» Григорій Сковорода… 
   Про сьогоднішніх іменинників хочеться сказати словами одного з них: «Коли ти твердо йдеш шляхом, яким почав іти, то, на мою думку, ти щасливий»…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,бренд,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.