Версальські уроки історії

28 листопада 2017, 22:56
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
63

Минулого тижня українська делегація знову прибула до Версаля – місця історичної поразки нашої дипломатії на Версальській мирній конференції у 1919 році після І світової війни.


Тоді українські посланці не зуміли відстояти інтереси свого народу. Зокрема і тому, що делегації УНР та ЗУНР не змогли домовитися між собою. В результаті, Україна була позбавлена державності та розділена між Росією та Польщею.

За іронією долі українську парламентську делегацію на «Діалозі Жана Моне» поселили у готелі «Тріанон Палас». Саме тут були виписані основні положення Версальського мирного договору.

У цьому місці особливо відчуваєш відповідальність за долю України. Тільки разом політики зможуть захистити інтереси України!

P.S. На фотографіях – прем’єр-міністр Франції Жорж Клемансо з французькою делегацією на Версальській мирній конференції 7 травня 1919 року та члени делегації Верховної Ради України 24 листопада 2017 року у фойє готелю Тріанон Палас.

 

істор

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.