Місцеві вибори – ставка на професійність!

30 жовтня 2017, 13:21
Власник сторінки
Писатель,политический эксперт
1
77

Вибори до ОТГ де чому посоромили не стільки соціологів, скільки самих політиків через неякісні партійні мережі!

Масована компанія виборів до ОТГ де в чому нагадувала проміжні вибори, адже враховуючи той факт, що рівень проникнення кваліфікованої соціології для аналізу життя в глибинці, не такий високий, а рівень закритості перед соціологами українців також все ще достатній, складалася картина певного розриву шаблону, коли партії без достатньої осередкової інфраструктури на рівні загальнонаціональному потрапляють у високі місця в рейтингах, але на практиці їх виборчий результат свідчить про певну лотерейність їх успіху. А партійне життя – не лотерея, а наслідок скрупульозної щоденної роботи.
Вже зараз можна співставити кількість висунутих партіями кандидатів із кількістю здобутих мандатів, щоб переконатися таки у зміні тренду на лідерство з ВО Батьківщина на БПП, що його зафіксувало останнє опитування центру Разумкова. До того ж важливо й наступне – вибори до ОТГ – реалізація реформи децентралізації, головний ініціатором і провайдером якої виступав сам Петро Порошенко і його політсила, а Батьківщина в цій грі зібрала фактично тих хто противися цій реформі, оскільки Батьківщина і її лідер Юлія Тимошенко не голосували за цю реформу, як і за більшість інших.БПП Солідарність отримала найбільшу кількість голосів завдяки ідеї децентралізації, з якою ВСІ КАНДИДАТИ ПАРТІЇ йшли на вибори в ОТГ. Перемога БПП – це підтримка українцями курсу на децентралізацію, який ініціював Президент України. Найкращою АГІТАЦІЄЮ НА ЦИХ ВИБОРАХ СТАЛИ УСПІШНІ ПРИКЛАДИ ГРОМАД, які завдяки отриманим внаслідок децентралізації коштам та повноваженням ВЖЕ будуть нові дороги, садки, лікарні. А Батьківщина, противлячись реформі, веде на вибори свої структури фактично граючи другу скрипку у чужому ансамблі.
Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» перемагає на виборах голів в ОТГ. За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, 108 переможців, або 53,73%, переможців на посади голів ОТГ - висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
Жодна інша політична сила не наближається до цього результату. Кандидати від ВО «Батьківщина» за попередніми даними лідирують у 10 ОТГ, «Аграрної партії» - у 5 ОТГ, партії «Наш край» - у 5 ОТГ, «За конкретні справи» - у 3 ОТГ, «УКРОП», «Радикальна партія» та «Сила людей» - по 1 ОТГ.
При цьому представники «БПП «Солідарність» перемогли у переважній більшості регіоні
Найбільше громад кандидати від «БПП «Солідарність» охопили у Дніпропетровській області – 17, Волинській області – 12, Черкаській – 8, Вінницькій – 7, Харківській – 7, Івано-Франківській – 7, Львівській – 7.
Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» також отримує перемогу у виборах депутатів новостворених об’єднаних громад. За результатами підрахунку половини бюлетенів партія отримує не менше 600 депутатських мандатів, ВО «Батьківщина» - 520, Аграрна партія – 221, «НАШ КРАЙ» - 102, Радикальна партія – 93, «УКРОП» - 154, Опозиційний блок – 25, ВО «Свобода» - 58, Самопоміч – 63, Відродження – 22, Народний фронт – 22, 725 - депутати – самовисуванці. Загалом 29 жовтня обирали 4506 депутатів ОТГ.
Гадаю що відкриттям політичного сезону стала Аграрна партія, котра за результатами попередніх виборів, навіть не будучи парламентською партією, зайняла четверте місце за кількістю депутатів , а вже за наслідками останньої кампанії перемістилася на третє місце, враховуючи те, що соціологи не показали потенціалу Аграріїв на подолання прохідного бар’єру на парламентські вибори, можна відзначити перехід якості у кількість – тоді як рід парламентських партій за результатами і близько не наблизилися до Аграріїв, можна ствердно сказати, що потіснивши деякі парламентські партії на місцевих виборах, Аграрна партія потіснить їх і на найближчих парламентських виборах, адже якісна партійна мережа ще нікому не зіпсувала результату.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: аграрії,Юлія Тимошенко,Петро Порошенко,Блок Петра Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.