Пенсійна реформа: боротьба за достойні пенсії українців триває!

21 вересня 2017, 10:07
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
130
 Пенсійна реформа: боротьба за достойні пенсії українців триває!

Це стосується кожного! Уважно прочитай і перекажи іншим!


Продовжуємо гаряче дебатувати з урядовцями щодо пенсійної реформи. Дякую міністру Реві за терпіння.

Нас абсолютно не влаштовує, що наші пенсіонери отримують жебрацькі пенсії після багатьох років чесної праці. Тому для нас мета пенсійної реформи одна – підвищення пенсій!

А щоб люди мали в старості достойні пенсії, зараз вони мають отримувати високі зарплати. От чому ми так наполегливо боремося за підвищення легальних зарплат українців. Уряд пропонує з 1 січня 2018 року мінімальну зарплату 3700 гривень. Мало! 4 мільйони українців живуть на мінімальну зарплату. Ми пропонуємо 5 тисяч на місяць. Теж мало, але краще, ніж 3700. Більша зарплата – більша пенсія!

500 тисяч людей в Україні сьогодні отримують 949 гривень пенсії тому, що не мають необхідного страхового стажу для нарахування трудової пенсії. Але це зовсім не значить, що більшість із цих людей не працювала. Вони працювали без оформлення трудової і отримували зарплату в конверті. Тепер платять копійчаною пенсією за нечесність і жадібність своїх роботодавців. Саме тому ми добиваємся від уряду підвищення легальних зарплат, із яких будуть відрахування до Пенсійного фонду, а також найсуворішої відповідальності роботодавців, які не працевлаштовують офіційно своїх робітників. Це вороги трудових людей!

Якщо уряд підтримає наші вимоги, пів-мільйона українців вже з 1 жовтня замість 949 гривень отримуватимуть щомісяця 1508 гривень. Це буде велика перемога! Для цих людей кожна копійка важлива!!

З 1 жовтня уряд пропонує підвищити на 5% прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, до 1372 гривні. Зараз він становить 1312 гривень, тобто підвищення усього на 60 гривень. Мало! Інфляція в цьому році – не менше 11%, тому такі мізерні підвищення прожиткового мінімуму не перекривають втрат від інфляції і зростання цін. Ми пропонуємо підвищити прожитковий мінімум на 15%. Тоді з 1 жовтня він становитиме 1508 гривень.

3,5 мільйонів українських пенсіонерів отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму. Якщо уряд виконає нашу вимогу, вже з 1 жовтня всі ці достойні люди додатково отримають до пенсії як мінімум по 180 гривень. Хтось скаже: небагато, але для наших пенсіонерів важлива кожна копійка!

Виконання урядом наших вимог про перерахунок пенсій для людей з великим трудовим стажем дозволить ліквідувати урівнялівку, яка дуже не справедлива, і підвищити пенсії на 1-2 тисячі гривень для мільйонів пенсіонерів, зокрема, колишніх шахтарів, металургів, хіміків.

Як мінімум 100 тисяч українських жінок, які, маючи достатній страховий стаж, вийшли на пенсію в 55 років, все одно до досягнення 60 років отримують пенсію на 30% меншу, ніж заробили. Таке зараз несправедливе законодавство. Ми вимагаємо від уряду скасувати цю норму. Виконання наших вимог дозволить нашим жінкам отримувати повну пенсію незалежно від віку, коли вони вийшли на пенсію.

Період навчання у вузах зараз не враховується у страховий стаж для нарахування пенсії. Випадає 4-5 років, які ніде взяти. Ми пропонуємо ліквідувати цю несправедливість і зараховувати навчання у вузі до пенсійного стажу. Це буде правильно!

Шахтарям і металургам, які працюють у дуже важких умовах і раніше виходять на пенсію, уряд пропонує підвищити ЄСВ із 22 до 38 відсотків. Ми проти! Підвищення податків роботодавець перекладе в ціну продукції. Ціни і так дуже високі, тому податки підвищувати не можна категорично!

Підприємцям, які платили внесок до Пенсійного фонду незалежно від суми внеску, має бути зараховано пенсійний стаж. Це ще одна наша вимога до уряду.

Пенсіонери-інваліди 2, 3 групи зараз отримують пенсію в розмірі 50% від прожиткового мінімуму. Ми вимагаємо від уряду встановити пенсію цим людям не менше прожиткового мінімуму. Виконання нашої вимоги дозволить удвічі підняти пенсію для майже 200 тисяч людей.

Де взяти на все це гроші?! Відновлювати власну економіку! Наша команда запропонувала абсолютно чіткий і дуже масштабний Антикризовий план, реалізація якого дозволить забезпечити роботою мільйони українців.

Купуй українське, плати українцям! Лише така економічна політика гарантує нашим людям достойну зарплату і пенсію.

Підтримуйте нашу політику!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.