Угода про Асоціацію з ЄС повинна працювати на українців

07 вересня 2017, 18:17
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
66

“Офіційний старт” 1 вересня Угоди про асоціацію з ЄС – це вагома історична, політична і юридична подія. Але фактично більша частина Угоди діє вже майже півтора роки.


Ще з квітня 2014 р. діяв режим автономних торговельних преференцій ЄС для України, за яким українському експорту надавався доступ до ринку ЄС на умовах поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ). З 1 січня 2016 до вчорашнього дня ЗВТ вже повноцінно працювала. Але не зважаючи на це Україна має стійкий дефіцит зовнішньоторговельного балансу з ЄС!

Негативне сальдо торгівлі товарами з ЄС у I півріччі 2017 року – 1 307,9 млн дол. США, у І півріччі 2016 р. теж від’ємне – 1 167,7 млн.дол США (як і в цілому за 2016 рік – 3 640,5 млн дол США).

Україна експортує до ЄС переважно сировину та товари з низькою доданою вартістю. Основа нашого експорту до ЄС – це продукція агропромислового комплексу та харчової промисловості (32,8% експорту), недорогоцінні метали та вироби з них (21,0%), чорні метали та вироби з них (19,9%).

А імпортуємо з ЄС переважно товари з високою доданою вартістю. Наприклад, механічні та електричні машини (21,1% імпорту), засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби (11,2%).

Перестати бути сировинною колонією, залучити інвестиції і відродити власне виробництво, забезпечити українців роботою і реально зростаючими доходами – ось завдання, які ми маємо ставити перед собою, імплементуючи Угоду про Асоціацію, як і будь-які інші міжнародні домовленості України!

Пропоную уряду невідкладно представити в парламенті План реалізації Угоди про Асоціацію з ЄС і обговорити як залучатимемо інвестиції, розвиватимемо виробництво, створюватимемо робочі місця і підвищуватимемо доходи українців!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Радикальна партія,Олег Ляшко,Євросоюз,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.