5000 грн мінімальна зарплата: радикально і реально!

21 серпня 2017, 12:24
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
164

Середня реальна заробітна плата у першому півріччі 2017 року зросла майже на 20%.

Це стало можливим в першу чергу завдяки радикальному двократному підняттю мінімальної з/п. Я і моя команда боролись за нього півтора роки. Нас називали популістами, комуністами і ще бозна-ким. Мовляв, економічно неможливо так підняти мінімалку. Але ми відстоювали свою позицію. Люди мають бути з роботою і зарплатою!

І ми на цьому не зупинимось. Тепер уряд зобов’язаний проіндексувати пенсії і соціальні допомоги! Профіцит державного бюджету дозволяє це зробити.

Але цього недостатньо. Треба радикально підняти купівельну спроможність громадян. Це дасть внутрішній попит та імпульс розвитку економіки. Ріст тарифів і цін на соціальні товари без випереджаючого росту доходів громадян – це поглиблення прірви бідності.

Тому наступним кроком наша команда пропонуємо підняти мінімальну з/п до 5 тисяч гривень на місяць. Механізми і ресурси для цього є, ми з Віктором Галасюком їх чітко показали в нашому законопроекті №6217 про мінімальну з/п 5000 грн та Антикризовому плані розвитку економіки (http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750).

Українцям роботу і гідне життя!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.