Нова афера від НКРЕКП

04 серпня 2017, 10:11
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
114

Грабувати по-новому?


Після того, як наша команда у квітні змусила рошенівського Вовка відмінити грабіжницьку “абонплату за газовий лічильник”, НКРЕКП на певний час заспокоїлись. Але, виявляється, вони виношували плани НОВОЇ АФЕРИ.

НКРЕКП хоче провести нове антинародне рішення про введення модифікованої “абонплати за газовий лічильник”. Сьогодні на засіданні регулятора розглядатиметься проект постанови з цинічною назвою “щодо додаткового захисту прав споживачів…”. Затвердити її хочуть вже у вересні.

НКРЕКП внесло низку косметичних змін у порівнянні з попереднім варіантом, заливши по суті той самий механізм запровадження “абонплати за газовий лічильник”.

Основні зміни:

1) для квартир без лічильників абонплату зменшено. Якщо в попередньому варіанті плата за газ (газ+абонплата) збільшувалась більш ніж в 2,5 рази, то тепер збільшення очікується на 50-75% (дані по виручці облгазів з попередньої постанови);

2) «абонплата» розраховується шляхом ділення планової виручки облгазу на обсяг планованої замовленої потужності (пропускна спроможність лічильників замовників). Зараз НКРЕКП пропонує лише «знаменник», а ось “чисельник” залишається незрозумілим. Розмір абонплати залежатиме від здатності облгазів “домовлятися” з регулятором. Тобто по суті тариф зараз не можливо порахувати. Більше 70% облгазів належать Фірташу. Це прозорість?!

Інакше кажучи, якщо раніше було зрозуміло на скільки хочуть “взути” всіх українців, то тепер зрозуміло, що так саме хочуть пограбувати, але на скільки не відомо.

Грабувати по-новому? Радикальна партія не дасть владі провести цю аферу! Ми вимагаємо повернути під державний контроль розподільчі газові мережі, якими сьогодні завдяки потуранню влади безкоштовно користуються Фірташ-Льовочкін-Бойко, грабуючи українців.

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ,афера,Бойко,Радикальна партія,Олег Ляшко,лічильники,тарифи,Сергій Льовочкін,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.