Вирубав дерево – посади нове!

15 червня 2017, 19:48
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
80

Ліс має годувати українців!


Вкотре переконався, яку користь деревообробникам приніс наш мораторій на вивіз лісу-кругляка. Сьогодні разом з Андрієм Лозовим та Володимиром Кравценюком відвідали деревообробне підприємство «Цумань», що на Волині. Після запровадження мораторію тут збільшили обсяги виробництва та взяли додатково 100 робітників. Тепер тут працює 400 чоловік. Однак, при потужності 3000 кубів деревини на рік, підприємство переробляє лише 1000. Не тому, що бажаючих працювати немає, а тому що бракує сировини.

Саме тому ми добиваємося подовження дії мораторію на вивіз деревини. Буде в Україні ліс – буде робота в українців. А іноземці, які хочуть купувати наш ліс – нехай будують заводи тут, створюють робочі місця та вивозять готову продукцію, а не сировину.

Щоб їх заохотити, ми добиваємося ухвалення в парламенті законопроекту про звільнення від сплати імпортного мита і розстрочки на 3 роки імпортного ПДВ на нове технологічне обладнання. Все це здешевить його мінімум на 30%, а зекономлені кошти можна буде пустити на купівлю додаткових станків, зниження енерговитрат виробництва та підвищення зарплат робітникам.

Ще один важливий момент – запровадження державних програм по відновленню зелених насаджень. Не лише деревообробники мають ставитися відповідально до природних багатств – держава також повинна займатися вирішенням цієї проблеми. Вирубав дерево – посади нове. Оце є наша політика.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,економіка,ліс,робочі місця,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.