Вибори до ОТГ на Черкащині: тітушки, підкуп і фальсифікації

02 травня 2017, 10:49
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
66

Заява Радикальної партії Олега Ляшка щодо масштабних порушень та фальсифікацій результатів виборів у Шполянській ОТГ на Черкащині


Радикальна партія Олега Ляшка заявляє про масштабні і масові порушення виборчого законодавства та фальсифікацію результатів на виборах у Шполянській ОТГ на Черкащині.

Традиційною проблемою виборів є підкуп виборців. На виборах у Шполянській ОТГ він носив рекордний характер як за своєю масовістю, так і розміром виборчого хабаря, зокрема в деяких селах давали до 1000 гривень за голос.

Однак найбільше обурення викликає масштабні порушення, пов’язані із застосуванням силових методів фальсифікацій результатів виборів. Побиті і залякані члени дільничних виборчих комісії, зламані руки і пробиті голови. При цьому, попри численні звернення до правоохоронних органів, ні місцева поліція, ні прибулий поліцейський підрозділ з обласного центру так і не забезпечили правопорядок на виборах, зокрема не запобігли масовим силовим правопорушенням і фальсифікаціям на виборчих дільницях.

Протягом усього дня виборів відбувалися рейди автобусів з тітушками одягненими в камуфляжну форму, які в силовий спосіб вкидали сотні бюлетенів за провладний політичний проект ВО “Черкащани”. Під час одного з таких вкидань був жорстоко побитий голова районної організації РПЛ Володимир Дубина, який намагався перешкодити правопорушенню, вихопивши пачку бюлетенів у одного з “бійців”-тітушек.

Радикальна партія Олега Ляшка стверджує, що все це нахабне виборче свавілля проходило за потурання і тіньового сприяння з боку голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, який є одним з головних творців та бенефіціаріїв політичної партії ВО “Черкащани”, на користь якої здійснювалася фальсифікація виборів.

Зараз відбувається спроба тіньового перерозподілу результатів з метою дещо погасити резонанс від виборчої «гарячої точки» на Черкащині. Зокрема, РПЛ пропонували виборчого хабаря по 500 голосів на дільниці, щоб ми закрили очі на фальсифікації і не зверталися до правоохоронних органів та до суду.

Навіть попри всі масштабні порушення на зазначених виборах Радикальна партія посіла друга місце за результатами та отримала 3 мандати з 18 у міській раді ОТГ м. Шполи.

Радикальна партія Олега Ляшка заявляє наступне:

1) Ми категорично не визнаємо сфальшовані вибори у Шполянській ОТГ на Черкащині та вимагаємо від ЦВК скасувати їхні результати. Зараз готуємо позови до суду і заяви в правоохоронні органи.

2) Вимагаємо від Національної поліції та правоохоронних органів відкрити кримінальні провадження за усіма фактами правопорушень та фальсифікацій на виборах та провести ретельне розслідування у Шполянській ОТГ на Черкащині. Винні у виборчому беспрєделі мають бути нарешті покарані.

3) Закликаємо Національну поліцію провести належну перевірку місцевої поліції та інших підрозділів, які проявили непрофесіоналізм та бездіяльність і не забезпечили правопорядок на виборах, зокрема не запобігли масовим силовим правопорушенням і фальсифікаціям на виборчих дільницях.

4) Вимагаємо від Президента України Петра Порошенка звернути нарешті увагу на ситуацію некерованості, політичної корупції та правового нігілізму, яка склалася на Черкащині в останні роки, та звільнити голову Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Черкаська область,Радикальна партія,Олег Ляшко,вибори,Петро Порошенко,фальсифікації,шпола,підкуп виборців,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.